Radiožurnál opět v první linii ideologického boje, namísto objektivního a vyváženého zpravodajství

25. 6. 2018

Český rozhlas Radiožurnál začal vysílat projekt „ZNOVU68“. Denně, od května do srpna 2018 bude vysílat každý den nějaký pořad či výstup na téma události „Srpna 1968“.

Tato událost, od které již uplynulo 50 let, se v pojetí ČRo stává hlavním bodem jejich vysílání těchto měsíců. To tu ještě nebylo!

Je to v roce, kdy si Český rozhlas připomněl 95 let své existence a kdy si naše země připomíná 100 let své existence!

Svědčí to pouze o jednom. Zoufalost vrcholného managementu Českého rozhlasu je veliká! Nedaří se jim manipulovat českou veřejnost tak, jak by potřebovali. Lidé volí ve volbách jinak, než je jejich snaha a přání jejich chlebodárců.

Ten obrovský rozpor mezi realitou a mediální masáží Českého rozhlasu už je tak velký, že jej zaregistrovali i běžní občané.

Cíl tohoto projektu ČRo - „ZNOVU68“ je jednoznačný. Špinit neustále KSČM, která je nyní připravena podpořit vznik nové středové vlády, která bude složena z jiných zástupců politických stran a hnutí, než těch, které si dosadily své manipulátory do Českého rozhlasu a kteří tady v naší zemi vytváří dlouhodobě virtuální realitu, namísto objektivního a vyváženého zpravodajství.

Virtuální realitu ve smyslu toho, že v českém informačním prostředí (v éteru) prezentují jiný svět, než je reálný. Vytahují dnes z historie věci vytržené z kontextu, aby zamlčeli a zakryli závažné skutečnosti dnešní doby!

Z poctivých politiků doma i ve světě dělají darebáky. Z gaunerů a agresorů porušujících Chartu OSN a mezinárodní právo dělají bojovníky za demokracii, svobodu a lidská práva! Dělají z nich bojovníky za jakési blíže nespecifikované „západní hodnoty“ v jejichž pozadí je cítit zápach ropy a krve, kdy jde o nerostné suroviny napadených států a obrovský zisk z nich.

Samozřejmě to vše zapadá do protiruské hysterie a politiky protiruských sankcí, kde Český rozhlas velice aktivně slouží americkým národním zájmům, které ale nemají se skutečnými zájmy Evropy a České republiky nic společného!

Není to nic nového v podání Českého rozhlasu. V předchozích letech ČRo mediálně kryl válečné zločiny a vojenské agrese USA a NATO proti Jugoslávii, Iráku, Libyi a nyní i Sýrii.

Není třeba rozebírat pochybný postoj Českého rozhlasu k ozbrojenému státnímu převratu na Ukrajině v roce 2014 za pomoci ozbrojených fašistických bojůvek a zahraničních sniperů, který rozhlas prezentoval jako vítězství demokratických sil.

Český rozhlas nezaregistroval ani všelidové referendum na Krymu v roce 2014, kterého se zúčastnilo 1,23 milionu tam žijících občanů, za účasti zahraničních pozorovatelů, kteří rozhodli o přistoupení Krymu k Ruské federaci. Vůle tam žijících občanů vyjádřená v referendu je v ČRo nezajímá, mluví pouze o anexi Krymu Ruskem, o ruské agresi!

Zcela falešné a skandální jsou dlouhodobě komentáře Českého rozhlasu k válce v Sýrii!

Manipulátoři z Českého rozhlasu se tak sami postavili do neakceptovatelné role! Jejich zpravodajství není objektivní a vyvážené, manipulují veřejné mínění v naší zemi. Přispívají k ohrožení míru ve světě a napomáhají krýt válečné zločiny a rozvracet mezinárodní právo.

To ale nejde do nekonečna! Je to příliš nebezpečné pro tuto zemi!

Mediální úsek Plzeňského KV KSČM
Mediální úsek Plzeňského KV KSČM