Vláda Andreje Babiše získala důvěru Poslanecké sněmovny Parlamentu ČR. Kalouskovo frenetické výkřiky o Putinově páté koloně

12. 7. 2018

Česká republika si po delší době vyprala špinavé prádlo v přímém televizním přenosu v diskusi nad vyslovením důvěry vládě Andreje Babiše.

Extremista Kalousek z TOP 09 nepřetržitě létal jako sršeň kolem řečnického pultu a nenávistně napadal každého z vládní koalice a KSČM. Kmotři ODS jsou zneklidněni odsunutím od státního majetku do vzdálenějších pozic! Lidovci vytáhli krucifix a zaklínají se výkřiky o ďábelské koalici! Piráti se vyprofilovali jako „B-čko“ ODS, Gazdíkovci to jistili zprava. 

Celkem 14 hodin trvala "výživná" diskuse Poslanecké sněmovny k vyslovení důvěry vládě Andreje Babiše.  Dozvěděli jsme se všechno možné a slabší povahy, které to sledovaly v televizním přenosu musely mít traumatický zážitek v jaké zemi a děsivé době to žijeme!

Nicméně, byla to i lekce pro české voliče o stavu demokracie v naší zemi. Ty politické strany a politici, kteří měli dlouhé roky u nás plná ústa demokracie, a vládli, najednou v opozici volají po tom, aby právo jiných vládnout podle Ústavy ČR bylo omezeno, když nevládnou oni! Vynikali v tom především řečníci z ODS (předseda strany Fiala), TOP 09 (Kalousek), KDU-ČSL (Bělobrádek).

Slyšeli jsme frenetické výkřiky od pana Kalouska. O nedemokratické, totalitní KSČM, o vzniku komunistické vlády, o tom, že tady vznikla pátá Putinova kolona, že se tady posílil vliv Ruského impéria, atd! 

Situace se jednu chvíli vyhrotila natolik, že si premiér Babiš vyměnil se stále útočícím Kalouskem z TOP 09 osobní lichotky, když jej Babiš nazval ožralou a zlodějem!

Na tyto útoky pravicových stran odpověděl poslanec ČSSD Foldyna, když řekl: „Neznám nikoho v tomto sále, jak tady vykřikujete o nedemokratických stranách, že by tady byl jediný poslanec, který nebyl řádně zvolen občany v demokratických parlamentních volbách. Tady v tomto sále není žádná nedemokratická strana či hnutí, všechny politické strany a hnutí zde zastoupené pracují podle Ústavy České republiky a Zákona o politických stranách a hnutích. Máme na to dokonce ustavený státem kontrolní úřad, který na činnost politických stran a hnutí dohlíží! Tak o čem tady hodiny mluvíte a vykřikujete?“ Vzpamatujte se!

Kalouskovi a dalším superdemokratům, kteří nechtějí respektovat vůli voličů z demokratických voleb odpověděl v diskusi také předseda KSČM Vojtěch Filip, kdy řekl:

„Mám štěstí, že hovořím po předsedovi KDU-ČSL, protože on se tady odvolával na pravidla. Zásadním ústavním pravidlem v České republice, a nikoliv tradičním, ale psaným pravidlem, je Ústava České republiky! A ta říká v článku 5, že náš politický systém je založen na svobodném a dobrovolném vzniku a volné soutěži politických stran.

A potom platí pravidlo, které je podle mého soudu také důležité a které nechtějí uznat ti, kteří musí mít ve svém názvu "demokratické", ať už je to název politické strany, nebo ti, kteří o demokracii mluví, ale demokracii si představují jen jako souhlas s jejich názorem. A to je článek 21 Listiny základních práv a svobod, kde se v odstavci 4 hovoří, že občané mají za rovných podmínek přístup k voleným a jiným veřejným funkcím. To si myslím, že je docela zásadní věc. Jestliže v parlamentních volbách do této Sněmovny vstoupilo devět politických stran, tak všech devět politických stran má právo jednat o jakémkoli vytvoření politického režimu tohoto státu, protože to je ona svobodná soutěž politických stran. Ale někteří říkají, že není možné, aby ten, kdo je v určité politické straně, se na té správě státu podílel! 

Tvrdí to od roku 1990 a změna těch pravidel je poměrně složitá, protože ne všichni mají právo se na té správě podílet, protože někteří to z úzkých politických stranických důvodů prostě odmítají a zaklínají se demokracií, zaklínají se tím, že to přece není možné, když to nejsou oni, aby to byl někdo jiný. 
Je to jejich svaté právo to říkat, akorát si o nich občané pomyslí své, když si uvědomí obsah článku 21 odstavec 4 Listiny základních práv a svobod, který snad platí pro všechny občany České republiky, a to nemluvím o mezinárodním paktu nebo o Evropské úmluvě o lidských právech“.

Příznivci TOP 09 organizovali demonstraci před budovou Poslanecké sněmovny proti vyslovení důvěry vládě Andreje Babiše, kde demonstranti vykřikovali různá hesla proti Andreji Babiškovi, Hnutí ANO, KSČM i ČSSD.

Dokonce na odcházejícího prezidenta vykřikovali slova o tom, že je „ruský šváb“ a podobně! Tito Kalouskovo „demokraté“ hodili dokonce po premiérovi Babišovi plastové lahve s vodou!

Kalousek v noci se svými spolustraníky z TOP 09 vyšel na ulici k těmto demonstrantům a přísahal jim za TOP 09 věrnost, že budou proti této komunistické vládě bojovat a TOP 09 bude důslednou opozicí!

Velmi kriticky útočili v diskusi proti KSČM poslanci strany Lidové v čele se svým předsedou Bělobrádkem. Z jedné strany se to dá pochopit, protože lidovci nyní nebudou na nějakou dobu „u koryt“ jak byli doposud zvyklí. 

Na druhé straně je to smutný obrázek této strany, která si vytvořila image - „Kam vítr, tam lidovci!“ 

Od roku 1948 do roku 1989 byli lidovci členy Národní fronty a budovali společně s tehdejší KSČ aktivně socialismus v naší zemi a to včetně Miroslava Kalouska, který byl tehdy lidovec. K tomu se teď nehlásí! Kalousek pak jako předseda strany Lidovou stranu rozvrátil a vytuneloval! Část členské základny převedl do TOP 09! 

Po roce 1989 otočili lidovci o 180 stupňů a pustili se do budování dravého kapitalismu. Po celou dobu od roku 1989 dodnes byli přisáti na vrcholné státní funkce a státní rozpočet. Vrcholem jejich protirepublikového působení byla loupež století v podobě "církevních restitucí", kterou spolu s ODS prosadili!

K hlasování o důvěře vlády došlo někdy kolem jedné hodiny v noci, a výsledky hlasování byly oznámeny v 01:25 hodin.

Hlasování se zúčastnilo 196 poslanců. Z toho 105 poslanců hlasovalo pro vyslovení důvěry. 91 bylo proti. Kvorum hlasů potřebných pro získání důvěry vlády bylo 99 hlasů.

Česká republika má po 264 dnech vyjednávání od parlamentních voleb novou koaliční vládu s důvěrou Poslanecké sněmovny! 

Diskuse ukázala také neduhy a vředy na naší demokracii. Píšeme o nich výše. Ne jen vystrašený a zhnusený občan politikou, ale my všichni máme o čem přemýšlet!

Autor: 
Mediální úsek Plzeňského KV KSČM
Zdroj: 
Mediální úsek Plzeňského KV KSČM