Měl chránit spotřebitele, ale tak trochu parazitoval na státu

2. 8. 2018

Tak se podívejme, předseda TOP 09 Jiří Pospíšil má za asistenta člena ODS Jana Zedníka. Proč ne, asi je to schopný člověk, a to se vždy hodí. Že je schopný, ukazuje i pořad Českého rozhlasu, ze kterého je zřejmé, že Zedník, který má u Pospíšila na starosti agendu "ochrany spotřebitele", se společně s dalšími investory rozhodl pro investici do bytů na Mostecku. Těch bytů má být 116. Moc tedy netroškařili. Dost možná, že to není konečné číslo.

"Ten náš kalkul byl čistě příležitost na trhu. Levné nemovitosti jsou ideální investiční příležitost na tvorbu hodnoty. Je to náš čtvrtý důchodový pilíř a něco zůstane i pro další generace, pokud se nezmění režim". Takto pěkně to Zedník vysvětloval pro pořad Zaostřeno Českého rozhlasu Plus.

Kolik takových pilířů na důchod si ještě vytvoří? Pokud k tomu budou mít takoví obchodníci s chudobou příležitost, tak si jich vytvoří třeba tisíc. Že by nepřímo žil z dávek pro chudé, však odmítá. Jak jinak.

Proč tito investoři neinvestují do akcií na burze či do nějakého startupu? Odpověď je dost jednoduchá. Obchodovat s chudobou je určitě výhodnější a chamtivost spekulantů je neomezená. Roztomilé je i jeho vyjádření, že z toho budou mít profit i další generace. Je hezké, jak ve svém mladém věku myslí na své potomky, problém je však v tom, že potomci jiných lidí ten jeho profit budou muset zafinancovat!

Pod tlakem médií a veřejnosti pozastavil členství v ODS. Svým kolegům prý situaci vyjasní po volbách. Jak jinak. Rozhodně bude zajímavé sledovat, zda jej propustí Pospíšil ze svých služeb. Pokud ano, tak vlastně bude konstatovat, že Zedník obchoduje s chudobou.

Další zajímavá a do budoucna citlivá je informace, že byty ve vyloučených lokalitách lákají soukromé investory nejen z Česka, ale i z Ruska či z Izraele. Důvodem je relativně vysoké nájemné, které lidé mohou platit díky sociálním dávkám. To tak zajímavé ještě není.

Že si daňový poplatník vydržuje spekulanty s chudobou, již víme, ale skutečnost, že je v tom namočen i cizí kapitál, je alarmující. K tomu, že zisky daňového poplatníka potečou do ciziny, se neodbytně přidává i obava, že do těchto bytů, s vysokou návratností kapitálu, si vlastníci jednou budou stěhovat imigranty v rámci přerozdělování. Určitě to nebude zadarmo. Budou se ohánět humanitou a současně budou hlučně mlaskat. A cizí kapitál zajímá jen zisk.

 

Autor: 
Haló noviny
Zdroj: 
Haló noviny