Ekonom Michail Chazin: Americká ekonomika klesne o 60 %, Západ o 50%, svět o 30 %. Víme kdy

9. 8. 2018

My dnes víme, že reálné příjmy, kterými mohou nakládat Američané, se dnes nacházejí na úrovni roku 1957 (!). My víme, že průměrný dluh americké domácnosti tvoří 120 % od jejího ročního příjmu, což je přibližně dvakrát tak velký dluh, než ten, který může být normálně obsluhován. My víme, že výdaje amerických domácností jsou přibližně o 25 % větší než jejich příjmy. My zhruba víme, odkud se to financuje: částečně se to financuje na úkor snížení úspor a částečně růstem státního dluhu. Do roku 2008 se to financovalo na úkor růstu soukromých dluhů. Celý článek zde:

 

Poznámka z mediálního úseku Plzeňského KV KSČM k tomuto převzatému článku:
Článek zveřejňujeme s vědomím toho, že má v sobě velmi silný náboj ke vzniku paniky a také z toho důvodu, že v českých veřejnoprávních prozápadně orientovaných mediích takovou informaci nenajdeme. Tady se nevedou otevřené diskuse v mediích o takových zásadních problémech, tady se vede dlouhodobě jednostranná propaganda.

Ekonomové nemají rádi paniku, ta způsobuje další neodůvodněné propady ekonomiky. Panika má schopnost tlačit ekonomiku ještě níže, než je realita a nežádoucími směry. Přičemž pohled ekonomů je důležitý, ale je to jen jeden pohled. Politická a vojenská rovina jsou věc druhá a mohou se navzájem ovlivnit. Je to také o tom, kam až jsou ochotni politici jít.

Nicméně když si k tomuto článku přidáte informace z vedlejšího článku o Strategickém obratu Ruska od EU k Číně uvidíte, jak tyto informace do sebe zapadají a o jak gigantické a nebezpečné procesy se ve světě jedná. Je to záležitost dlouhodobější. 

Jsou patrné i tendence řešit nedobrou ekonomickou situaci válkou na účet jiných států, prostě vyrabovat další cizí stát, nebo státy, ideálně s nalezištěm ropy, aktuálně se tak již děje v Iráku, Libyi a v Sýrii. Je viditelná snaha zatáhnout pod nějakou záminkou nějaký stát či nadnárodní uskupení (konkrétně Rusko a EU) do války a tím zbrzdit jejich rozvoj, atd. 

Jiný slovy. Je potřeba nakládat s těmito informacemi opatrně, ale je také potřeba o nich vědět a mít je na zřeteli. 

Autor: 
Jan Masák, vložil: jk
Zdroj: 
https://cz.sputniknews.com/nazory/201808087854775-michail-chazin-ekonomika-usa-zapad-svet-upadek/