VAROVÁNÍ - V Sýrii se chystá v nejbližších dnech další zinscenovaný chemický útok s cílem odůvodnit mohutný vojenský úder USA proti Sýrii a syrské armádě

30. 8. 2018

Dne 28.8.2018 vystoupil na mimořádném zasedání Rady bezpečnosti OSN v New Yorku, které bylo svoláno kvůli kritické situaci v syrském Idlibu, stálý představitel Ruské federace Vasilij Nebenzja s prohlášením, že ruské Centrum pro usmíření znepřátelených stran v Sýrii vydalo prohlášení o tom, že získalo z několika nezávislých zdrojů informaci, že do syrské obce Sarakib v syrské provincii Idlib u turecké státní hranice, přivezly dva nákladní automobily plastové sudy bez označení s chemickými otravnými látkami, které tam byly předány polním velitelům islámských teroristů. Část tohoto nákladu byla ještě potom převezena do obce Halljuz.

Islamisté je mají použít pro zinscenovanou protisyrskou a protivládní provokaci s použitím chemických zbraní, jako by ji provedl syrský vládní režim a jeho armáda proti vlastnímu civilnímu obyvatelstvu, přičemž tato zinscenovaná akce se má stát záminkou pro mohutný raketový úder USA a jejich západních spojenců proti Sýrii.

Nákladní automobily údajně doprovázelo 8 spolupracovníků organizace „Bílé přilby“, kteří jsou známi organizováním těchto protivládních provokací s použitím chemických zbraní v Sýrii. Tato skupina osmi příslušníků Bílých přileb údajně prošla výcvikem pro práci s chemickými zbraněmi v britské soukromé vojenské organizaci „OLIVA“!

Současně arabské televizní kanály údajně odvysílaly v posledních dnech zprávy, jak řekl Vasilij Nebenzja na zasedání RB OSN, že se zvýšily případy únosů dětí z několika vesnic v provincii Idlib a Aleppo. Jedná se údajně o několik desítek dětí! Pravděpodobně budou tyto děti využity pro tuto hnusnou provokaci s chemickými zbraněmi. Tentokrát se může jednat o provokaci s mrtvými dětmi!

Nebenzja varoval před touto provokací a vyzval západní státy a USA, aby upustily od této činnosti!

S obdobným vystoupení vystoupil na tomto mimořádném zasedání RB OSN stálý představitel Sýrie v OSN Bašár All - Džafarí, který zároveň poukázal na to, že Sýrie zlikvidovala před čtyřmi roky, v roce 2014, na základě rozhodnutí RB OSN a pod dohledem mezinárodních expertů všechny své chemické zbraně.

Odpovědi se ruskému diplomatovi Nebenzjovi dostalo na zasedání RB OSN od stálé představitelky Velké Británie v Radě bezpečnosti OSN Karin Pírsové, aby naopak Rusko využilo svých kontaktů a vlivu na syrského prezidenta Bašára Assada, aby nepoužíval zakázané chemické zbraně proti svému lidu!!!

Mezitím byl do Kataru na leteckou základnu přemístěn nejnovější americký strategický bombarder B-1b, který nese 24 samonaváděcích raket vzduch - země. V Perském zálivu nově operuje americký esminec SALIVANSS, který má na palubě 56 křídlatých raket a ve Středozemním moři operuje americký esminec ROSS, který má na palubě 28 raket tomahawk.

Zveřejněno: 30.8.2018

S velkou pozorností sledujeme česká veřejnoprávní média - ČTK, ČRo a ČT (ve dnech 28, 29 a 30.8.2018) zda informují o této mimořádné situaci kolem Sýrie, a nebezpečí nového chemického útoku, kdy k tomu mimořádně zasedala dne 28.8.2018 Rada bezpečnosti OSN.

Česká tisková kancelář a Český rozhlas tradičně ani slovo! U České televize nemůžeme v tuto chvíli objektivně posoudit. Vidíme tady "hradbu mlčení", kolem současného největšího válečného konfliktu na této planetě. Přitom právě prezentace tohoto nebezpečí chemického útoku ve veřejném prostoru by napomohla šíření této zprávy a napomohla by odradit jejich aktéry a sponzory od realizace.

Naopak, z minulých případů použití chemických zbraní v Sýrii a následných vojenských útoků USA víme, že tato veřejnoprávní média budou první, kdo bude vyjadřovat podporu válečným úderům USA a jejich spojenců na Sýrii! 

Zveřejněno: 27.8.2018

Ze Sýrie přicházejí v těchto dnech zprávy, že většinu území Sýrie již osvobodila od islámských teroristů syrská pozemní armáda za výrazné pomoci vzdušně - kosmických sil Ruské federace. Naposledy se tak stalo na důležitém území u syrsko - izraelsko - jordánské hranice (viz mapa níže). 

Již dva roky je vždy nabídnuto syrskou vládou islamistům, aby když složí zbraně na daném teritoriu či v obklíčeném velkém městě, že jim bude umožňěno opusit i se svojí rodinou beztrestně toto terirorium a že budou autobusy, které přistaví syrská vláda, převezeni bezpečně do syrské provincie Idlib u turecké státní hranice.

Takto bylo do této provincie přemístěno mnoho tisíc islámských bojovníků i s jejich rodinami, či přítelkyněmi. Syrská vládá své slovo, které jim dala, vždy splnila.

Nyní však nastala situace, že drtivá většina území Sýrie je očištěna od islamistů a nyní přišel čas vyřešit otázku Idlibu. Syrská armáda začala obkličovat tuto oblast a začala zvyšovat vojenský tlak na islamisty. 

Cesty řešení situace v Idlibu jsou zhruba 3. Za prvé, že islámští bojovníci složí zbraně a přijmou zákony Sýrie. Problém je v tom, že je tam většina zahraničních bojovníků, kteří nemají syrské státní občanství a ti jej nedostanou!  Zároveň by se v plné nahotě ukázalo, že tam bojují většinou zahraniční žoldáci, že se nejedná o žádnou občanskou válku mezi občany Sýrie. Za druhé, pokud nesloží zbraně a budou bojovat, tak budou vystříleni. A za třetí, islamisté mohou dobrovolně opustit území Sýrie. Je jich však několik desítek tisíc. A zde je problém, kam s nimi. Turecko je nechce na svém území. Evropská unie také ne. Jejich sponzoři z Blízkého a Středního východu ani západní podporovatelé v čele s USA také ne! Vzniká závažná otázka - jak z této situace?

Jsou zaznamenány první pokusy větších jednotek islamistů prorazit z tohoto obklíčení a obsadit některé velké město v okolí a opevnit se tam a přitom vzít civilní obyvatelstvo jako rukojmí. Stejně jako tomu bylo dříve v Aleppu, nebo Palmýře. Prorazit obklíčení se jim však zatím nepodařilo. Bez zahraniční vojenské podpory toho nedosáhnou!

Proto je rychle připravován nový zinscenovaný chemický útok, ve kterém opět sehrají roli tzv. "Bílé přilby", které poskytují do světa zfalšovaný videomateriál z údajného místa použití chemických zbraní. Cílem je obvinit vládu Sýrie z použití zakázaných chemických zbraní! Na základě toho USA a NATO opět zaútočí raketami na Sýrii a na pozice syrské armády s cílem změnit vývoj na bojišti.

Propagandistické krytí této útočné operace proti Sýrii ze strany USA a NATO už údajně běží naplno! Spouštění operace se očekává každým dnem!

Nebezpečnost situace je v tom, že je to "buď a nebo". Porážka islamistů v Idlibu by znamenala totální prohru projektu USA v Sýrii, kdy islamisté jsou využíváni jako nástroj USA na dosažení jejich geopolitických cílů.

Na druhé straně Ruská federace je připravena vojensky pomoc syrské vládě plně očistit území Sýrie od islamistických teroristů, za jakékoliv situace! USA i Rusko už mají ve středozemním moři válečné křižníky a atomové ponorky.

Veřejnost by si nyní měla pohlídat stanoviska a pozice českých politiků - ti jsou známi vysokou servilitou vůči USA a relavantní důkazy o použití chemických zbraní je prakticky nezajímají! To nám ukázal při posledním incidentu s údajným použitím chcemických zbarní pan Stropnický, tehdy krátce ministr zahraničí ČR (předtím ministr obrany) a paní Šlechtová, krátce ministryně obrany!

Střet těchto velmocí USA a Ruska v Sýrii může během krátké chvíle přerůst ve velký válečný konflikt! Také pobřežní stráž Sýrie vlastní raketové komplexy ruské výroby, kterými je schopna opětovat palbu na americké raketové křižníky, zasáhnout je na velkou vzdálenost mnoha desítek kilometrů a potopit je.

Dá se očekávat, že tento vojenský úder proti Sýrii mimořádně vyhrotí mezinárodní situaci!

Fotogalerie

Autor: 
Mediální úsek Plzeňského KV KSČM
Zdroj: 
www.sana.sy - Syrská tisková agentura