M. Kavij: Další posilování amerických základen v Německu

13. 9. 2018

Na základě oznámení velvyslance USA Richarda Grenella, které pronesl v Berlíně, přesune americká armáda na základny v Německu do roku 2020 dalších 1500 vojáků. Se vstřícným stanoviskem k tomuto kroku přispěchala i německá ministryně obrany Ursula von der Leyenová. 

Plán na posilování amerických vojáků u našich západních sousedů přichází v době, kdy se Armáda USA potýká s nedostatkem zájemců a láká je na extra příplatky. Například v loňském roce čekala na rekruty »sladká« odměna v podobě 20 tisíc dolarů, pokud nastoupili v období červenec - září uvedeného roku do »služeb« armády.

V současné době mají Spojené státy kolem 800 známých vojenských území mimo USA. Na jejich základnách v Německu se v současné době nachází více než 33 tisíc amerických vojáků.

Uvedená »posila« 1500 amerických vojáků v Německu se tak může jevit jako kapka v moři. Ve skutečnosti je znamením posilováním příprav na vyvolání válečného konfliktu v Evropě, na válečný konflikt s Ruskou federací. Pokračováním hysterie ruské válečné hrozby, kterou u nás neustále přiživují především TOP 09 a ODS. Protiruské rétoriky, která ve spojení s rétorikou antikomunismu znamená nejen pro poslance typu Miroslavy Němcové či Karla Schwarzenberga »výsluní na politické scéně« téměř celé polistopadové období.

Výše finanční částky na zbrojení, stovky vojenských amerických základen po celém světě, válečné konflikty, které USA pod pláštíkem NATO rozpoutaly od roku 1990, ukazuje nejen, kdo ve skutečnosti destabilizuje světový mír, ale je především hrozbou pro zánik lidské civilizace.

Autor: 
Miroslav KAVIJ