Židovský stát Izrael porušil v Sýrii pravidlo č. 1 – „Nenaštvat Rusy“! Kdo zastaví židovský státní terorismus?

20. 9. 2018

Dne 17.9.2018, cca ve 22:00 hodin večer za úplné tmy, se vracel ruský vojenský letoun IL –20 z hlídkového letu na vojenskou základnu Chmejmim v Sýrii. Jedná se o středně velký letoun s 15-ti člennou posádkou na palubě. Tento letoun sloužil pro ruské radiotechnické vojsko a byl naplněn nejmodernější technikou pro oblast radioelektronického boje. Stroj je schopen monitorovat na území pod ním i ve vzduchu radioelektronickou komunici a zaznamenávat další důležité údaje o pohybu vojsk, opevnění, atd. V době letu prováděl monitoring území nad obklíčenou syrskou oblastí Idlib, kde je v současné době kumulováno cca 50.000 islámských bojovníků. Jedná se o poslední baštu ovládanou teroristy v Sýrii.

IL-20 se nad Středozemním mořem nasměroval na letiště a pozvolna klesal ve vzdálenosti 35 km od letiště z výšky 5000 metrů na přistání. 

V tomto momentě se za něj zavěsily čtyři vojenské stíhačky F-16 státu Izrael a začaly odpalovat řízené rakety na několik cílů v Sýrii.

V tomto okamžiku zasáhla protivzdušná obrana Sýrie s modernizovanými ruskými protiletadlovými komplety S – 200 a začala eliminovat letící cíle, odpalující rakety na Sýrii.

Nejvíce viditelným na radaru protivzdušné obrany Sýrie byl velký letoun IL-20, který byl těmito PVO systémy zasažen a zničen. Trosky letadla se později našly v moři cca 27 km západně od obce Banias v syrské provincii Latakija. Všech 15 členů posádky zahynulo.

Odborníci se vyjádřili k tomu, proč nezafungoval rozpoznávací systém PVO „svůj – cizí“. Protivzdušný komplet totiž nevystřelí raketu proti svému letounu. Odborníci tvrdí, že to způsobily letící F-16 v těsném závěsu za IL –20.

Ze strany Izraele se jedná již o několikátý opakovaný státně teroristický letecký a raketový útok na území suverenního členského státu OSN. Není pochyb o tom, že toto byla naplánovaná a koordinovaná akce.

Izrael tímto raketovým útokem uskutečnil vojenskou agresi proti Sýrii, opětovně porušil mezinárodní právo a Chartu OSN a hlavně porušil dohodu uzavřenou mezi prezidentem Putinem a premiérem Izraele Netanjahuem. Ta dohoda zněla, že bude vytvořena horká telefonní linka, kde se budou předem konzultovat možné sporné momenty, kolem Sýrie, aby nedošlo k takovým incidentům. A že Izrael nebude provádět žádné letecké útoky proti Sýrii, když Rusko a Sýrie poskytnou Izraeli záruku, že iránská vojska dislokovaná v Sýrii na pozvání syrské vlády nebudou rozmístěna ve vzdálenosti 80 km od hranice Izraele.

Tato dohoda tímto raketovým útokem na Sýrii padla! Izraelské letectvo zapříčinilo sestřelení ruského letounu Il-20 a zahynulo 15 členů ruské posádky, kteří bojují v Sýrii proti mezinárodnímu terorismu!

V reakci na to, prohlásilo několik vysokých představitelů Ruské federace, včetně ministra obrany a také prezidenta, že to nenechají bez patřičné odpovědi a že si vyhrazují právo na odvetu! Rusové jsou „naštavaní“!

Prezident Putin prohlásil, že Rusko přijme takové opatření v Sýrii, které se dotkne všech. Neupřesnil však jaké.

Ministr obrany Ruské federace Šojgu si vyhradil právo na adekvátní odvetu. Šojgu je však židovské národnosti, proto se spekuluje o tom, že by to odvetné opatření mohlo jít časem do vytracena, respektive skončit zdvořilostním dopisem. Nicméně smrt 15-ti ruských vojáků bude pro ruskou veřejnost a media dostatečným tématem, aby si pohlídala, jak to bude s touto odvetnou reakcí Ruska vůči Izraeli!

Na Sýrii se krystalicky a dlouhodobě ukazuje, a to je poučení i pro naši malou zemi (!), jak mezinárodní právo pro velmoci neznamená vůbec nic, proti jejim národním zájmům! Řeči o něm jsou pouze populistickým mlácením slámy a nástrojem jak moralizovat druhé státy. Například, USA mají na území Sýrie své vojenské základny a létají do Sýrie bombardovat co chtějí a kdy chtějí, nikomu se z toho nezpovídají. Přitom k tomu nemají mandát Rady bezpečnosti OSN, ani pozvání legální syrské vlády. Jedná se o státní terorismus USA! O Izraeli, chráněnci USA na Blízkém Východě je tento článek. Francie posílá své letouny do Sýrie?! Nově by chtěla i kancléřka Merkelová, aby tam německé letectvo operovalo?

Česká vláda, ta současná i ty minulé a odpovědná ministerstva (obrany a zahraničí) toto porušování mezinárodního práva v Sýrii většinou podporují, lépe řečeno aktivně podporují! Nenašly odvahu se postavit za dodržování elementárních zásad mezinárodních vztahů mezi státy a dodržování Charty OSN! Přitom jsme malá země, ještě menší než Sýrie. V případě nějaké krize budeme žádat svět o pomoc a dovolávat se mezinárodního práva!

Ten, kdo nese veškerou tíhu a strádání z tohoto špinavého válečného konfliktu je obyčejný syrský lid! Na jeho straně stojí KSČM!
 

Autor: 
Mediální úsek Plzeňského KV KSČM
Zdroj: 
Mediální úsek Plzeňského KV KSČM, Vesti.ru, SANA.sy