Teroristický útok na sjezd Komunistické strany Doněcké národní republiky!

1. 10. 2018

V sobotu, dne 29.9.2018 odpoledne, cca ve 12:45 hodin, došlo k teroristickému útoku na sjezd Komunistické strany Doněcké národní republiky. Sjezd se konal v budově ÚV KS Doněcka, který má sídlo v Kujbiševském rajonu na ulici “Chlebodarnaja” v Doněcku.

Sjezd už byl zakončen a někteří delegáti vycházeli z budovy. V tom okamžiku zahřměl výbuch nálože umístěné v chodbě před jednacím sálem. Nálož podle prvních ohledání byla uložena v tašce pod sedadly na chodbě. Síla nálože je odhadována na 100-150 gramů v ekvivalentu TNT (trinitrotoluenu). Na chodbě a v jednacím sále bylo údajně ještě okolo 50 delegátů a funkcionářů nově zvoleného vedení strany.

Předseda ÚV KS Doněcka Boris Litvinov mediím sdělil, že útok byl proveden těsně po jednání sjezdu, kdy v jednacím sále ještě probíhala porada nově zvolených funkcionářů strany a kandidátů KS do blížících se voleb do Národní rady (Parlamentu). Byl to útok vedený na tyto kandidáty a na naší stranu! Litvinov uvedl, že zranění byli 4 lidé, z toho dvě ženy, jedna z nich má značné popáleniny. Těžké zranění utrpěla tajemnice Městského výboru KS Doněcka Irina Jakina. Těžká zranění má i kandidát KS na funkci premiéra DNR Igor Chakimijazov. Vybavení místnosti bylo značně poškozeno a část dokumentů sjezdu shořela.

Před nedávnem byl obdobně zákeřně zavražděn premiér Doněcké národní republiky Alexandr Zacharčenko výbuchem nálože, která byla umístěna v horní části zárubní dvěří a která explodovala, když vstupoval do těchto dveří.

Tajemník KS Ruské federace Kazbek Tajsajev, který byl na tomto sjezdu přítomen jako host okomentoval teroristický útok jako řadový útok ze strany vládnoucí fašistické chunty v Kyjevě proti vedoucím funkcionářům Doněcké národní republiky a Komunistické straně DNR.

Fotogalerie

Budova Ústředního výboru KS Doněcké národní republiky
Autor: 
Mediální úsek Plzeňského KV KSČM
Zdroj: 
www.KPRF.ru, Komsomolskaja pravda DNR