Stanislav Grospič: Volby do Senátu Parlamentu České republiky nedopadly pro KSČM dobře

14. 10. 2018

Jsme si vědomi, že volby do Senátu Parlamentu České republiky nedopadly pro KSČM dobře. Poprvé od ustanovení této komory Parlamentu v ní naše strana nebude zastoupena. Pro nás to znamená výrazné ztížení politické práce. Nyní musíme v klidu věnovat pozornost vyhodnocení této skutečnosti a hledání jejich příčin. Je to o to podstatnější, že i středolevá sociální demokracie rovněž tyto volby prohrála a je patrný celospolečenský odklon od levicových stran. To platí i pro výsledek komunálních voleb. Nelze však přistupovat na tlak zvenčí, který se koncentruje do požadavků, jež by mohly naší komunistickou stranu dále oslabit a hledat jednostranně vinu jen u některých osob. V minulosti již některé politické strany nebyly po určitou dobu zastoupeny v některé z komor Parlamentu. V příštích volbách dokázaly získat podporu voličů a znovu je zde zastupovat. Přes obtížnou situaci má Komunistické strana Čech a Moravy, pokud nepodlehne zbrklosti, dostatek síly poučit se a obnovit své zastoupení v Senátu.

Stanislav Grospič, místopředseda ÚV KSČM
FB ÚV KSČM (vítr)