NATO opět vojensky provokuje na hranicích Ruské federace!

4. 11. 2018

V Norsku začalo před několika dny největší vojenské cvičení NATO od konce studené války. Zapojí se do něj přes 50 tisíc vojáků z 31 zemí, včetně České republiky, 65 bojových lodí, 250 letounů a 10 tisíc vozidel. Manévry NATO se konají pod názvem Trident Juncture 2018, v termínu od 25.10. do 7. 11. 2018. Proběhnou v Norsku, v Baltském moři a v severním Atlantiku.

Právě z tohoto směru očekává Rusko mohutný a nenadálý raketový útok přes severní pól z USA a současně raketové údery z válečných lodí dislokovaných za tímto účelem v těchto mořích na strategické cíle v celé hloubce Ruské federace. Poté očekává následný postup invazních vojenských jednotek USA a NATO na Rusko. Z tohoto důvodu zde má Rusko dislokované mohutné vojenské jednotky.

Ruská strana označila toto opětovné harašení zbraněmi NATO na hranici teritoriálních vod Ruska za nezodpovědné a za pokus vojensky zastrašovat Ruskou federaci. Zároveň jej označila za přípravu na tento koordinovaný raketový útok na Rusko.

Severomořská vojenská námořní flotila Ruské federace byla uvedena do stavu zvýšené bojové pohotovosti a bojové lodě opustily místa mírové dislokace. Do stavu zvýšené bojové pohotovosti bylo uvedeno letectvo severomořské flotily, pobřežní vojsko, raketová vojska severní okruhu, vojska radioelektronického boje a kosmické vojsko Ruské federace. V tomto severní regionu planety tak výrazně stouplo napětí, díky této vojenské provokaci ze strany NATO.

Česká armáda na cvičení vyslala 200 vojáků, dle sdělení generálního štábu, a to z 25. protiletadlového raketového pluku ze Strakonic s asi 70 kusy techniky.

Rusko oznámilo, že v tomto termínu bude testovat ve svých teritoriálních vodách v Severním moři protilodní rakety odpalované ze země i ze vzduchu a systémy navádění těchto raket na hladinové cíle.

NATO zdůvodňuje toto vojenské cvičení rostoucí agresivitou Ruska!? I nezaujatý čtenář si jistě rychle spočítá, že tak mohutné cvičení NATO se koná na hranicích Ruska. Ne, že Rusko uskutečňuje toto cvičení na hranicích USA či Velké Británie!

České veřejnosti je tak neustále podsouvána myšlenka o agresivním Rusku, přitom zbraně a vojsko na ruské státní hranici neustále hromadí agresivní NATO a USA!  Je to nebezpečná hra s ohněm a manipulace s veřejným míněním!

Fotogalerie

Na toto cvičení NATO se přesouvá přes Atlantik letadlová loď USS Harry S. Trumann (foto zdroj wikipedie).
Autor: 
Mediální úsek Plzeňského KV KSČM
Zdroj: 
ČTK, Vesti.ru