Miroslav Grebeníček o (ne) mravní integritě překabátníků

9. 11. 2018

Někteří zastydlí kaprálové, kteří překabátili a odhodili stranickou legitimaci KSČ ve snaze vysloužit si nové frčky a kariéry, se obratem stali horlivými propagátory expanze NATO na východ a do Asie. Prostá služba vlasti totiž k vyšší kariéře nestačí. A tak figurky typu generála Petra Pavla dokonce veřejně označují současnou Ruskou federaci za nepřítele.

Podle militaristů víc než jednat o míru a spolupráci je nutné horečně zbrojit, expandovat a připravovat občany na válku v Evropě. Té zvrácené logice propadla i mnohá média. Na vše je podle nich možné a přímo nutné se dívat především optikou zaměřovače.

»Mravní motivace« současných výrobců nepřátel České republiky ovšem vzbuzují silné pochyby. Vždyť řečeno s oním generálem Pavlem: »Podmínkou, abych mohl dělat, co jsem chtěl, byla červená knížka, bral jsem to jako realitu.« To znamená, že zatímco dříve simuloval zájem bránit socialistickou vlast proti případné agresi NATO, dnes kvůli kariéře v NATO bere jako realitu agresivní politiku paktu. A ve snaze zalíbit se politické vrchnosti, nachází nepřítele v Rusku

Autor: 
Miroslav Grebeníček
Zdroj: 
fb KSČM