Vyhrocený politický a mediální spor kolem Babiše zakrývá boj o miliardové zakázky

19. 11. 2018

Mediální hysterie kolem Čapího hnízda a Babiše ml. je jen krycí operace ke svrhnutí vlády, když Babiš Američanům (Westinghousu) couvl. Miliardové zakázky a připoutání české energetiky k USA cestou dostavby dvou energobloků jaderných elektráren Temelín a Dukovany, to je oč tu běží. A to zatím nejde bez svržení Babišovy vlády a nastolení vlády  poražených v řádných parlamentních volbách.

..................................................

Chce Trump svrhnout Babiše?

19. 11. 2018 - EB (Erik Best)

Minulou středu stál americký ministr pro energetiku Rick Perry vedle Andreje Babiše a mluvil o plodném a přínosném dialogu, který spolu ti dva v ten den vedli. Jménem Trumpovy administrativy navíc přislíbil erik_best.jpgposílení vzájemných vztahů. O tři dny později bylo americké velvyslanectví jedním z partnerů akce, v jejímž průběhu vystupující volali po Babišově rezignaci. Organizátor Koncertu pro budoucnost Nerudný fest.cz předem oznámil, že nepůjde o protest, a pravděpodobně své tvrzení myslel vážně, Mikuláš Kroupa, Mikuláš Minář a další ale akci v protest proměnili. Podpora americké ambasády rozvířila spekulace, zda neměly politické události minulého týdne vazbu na Dukovany nebo jiné důležité geopolitické téma. Nezdá se ale pravděpodobné, že by Američané dobrovolně šli do takového rizika, vzhledem k tomu, co by je nepodařený pokus o puč mohl stát. Ambasádu lze určitě vinit ze špatného úsudku, když finančně podporuje projekty určitých českých neziskovek, které navazují na Obamovu éru barevných revolucí. Jen stěží se ale dá předpokládat, že se tímto způsobem snaží svrhnout Babišovu vládu. 

Zdroj: www.fsfinalword.cz/?page=archive&day=2018-11-19

S tímto (Bestovým) komentářem nekoresponduje zneužití Listopadových událostí, průběh nátlakových pouličních akcí „aktivistů“  a jednostranné komentáře českých médií hlavního proudu – mainstreamu, uvádí jk..

Ambasádu USA v ČR rozhodně nelze vinit ze špatného úsudku, chlapci, děvčata a neurčení" gender" vědí moc dobře, co, kde, s kým, proti komu, s jakými cíly a následky činí nebo činiti mají. Nedělejme tedy z pracovníků USA ambasády blbečky, tak právě opak je pravdou. Nemusí se nám to líbit, můžeme proti tomu protestovat, ale to je asi tak vše. Velký bratr už není v Moskvě, ale dnes zcela jistě přebývá ve Washingtonu (pochopitelně mimo občasného pobytu v Bruselu a Berlíně), píše na svém fb profilu Petr Parléř.

Autor: 
jk, Erik Best, Petr Parléř
Zdroj: 
Vlastní, fb, www.fsfinalword.cz