Vláda Andreje Babiše získala podporu, i díky poslancům KSČM.

23. 11. 2018

Premiér z Hnutí ANO Andej Babiš ustál první pokus o svržení své vlády. Hlasování o nedůvěře vyvolala opozice. Koaliční kabinet podrželi komunisté, kteří odmítli vykonstruovanou mediální kauzu k 17.11.2018 a následnou histerii tzv. bloku "BERANŮ". 

"Berani" - jsou to představitelé opozičních stran, kteří si říkají "Blok demokratických stran".  Reprezentují jej "vlci s beránčí tváří". Asociál a štváč Kalousek, hluchý a zatvrdlý kníže Schwarzenberg, nenávistný Gazdík, Fiala co by předseda ODS, strany která má v genech zakodované mafiánské prvky, kdy "kmotři" v pozadí řídí své zastupitele a poslance, ne zrovna ve prospěch této země. Piráti - "B" -éčko ODS. No a nemohla scházet KDU-ČSL v čele se svým předsedou Bělobrádkem, která tím bojuje proti zdanění církevních restitucí. Ti se prostřednictvím církevních restitucí rozhodli pustit republice žilou!

Více než sedmihodinový maraton ve Sněmovně skončil neúspěchem "Beranů" vládu položit. Pro návrh vyslovit nedůvěru bylo 92 poslanců, 90 se vyslovilo proti, 18 zákonodárců chybělo.

Návrh podpořili všichni z ODS, Pirátů, TOP 09, STAN, KDU-ČSL i z SPD Tomia Okamury. Vládu podrželi poslanci ANO a KSČM, sociální demokraté opustili před hlasováním sál.

Autor: 
Mediální úsek Plzeňského KV KSČM
Zdroj: 
Mediální úsek Plzeňského KV KSČM, Seznam.cz