Vostrá: Návrh na přesun 300 milionů korun na podporu výstavby nájemného bydlení byl jednou z podmínek KSČM pro podporu rozpočtu ve třetím čtení

28. 11. 2018

Sněmovní rozpočtový výbor dnes podpořil přesuny peněz v návrhu státního rozpočtu na příští rok celkem za 983 milionů korun. Nejvyšší přesun prosadila předsedkyně rozpočtového výboru Miloslava Vostrá. "Návrh na přesun 300 milionů korun na podporu výstavby nájemného bydlení byl jednou z podmínek KSČM pro podporu rozpočtu ve třetím čtení," řekla na dotaz ČT Vostrá. Z několika kapitol by mělo jít 600 milionů korun na výstavbu a opravy obecních základních a mateřských škol a polovina z částky na vznik nájemních bytů. Rozpočtový výbor podpořil i druhý návrh Vostré na posílení částek na platy zaměstnanců v sedmi rozpočtových kapitolách - prezidentské kanceláře, Senátu, sněmovny, kanceláře ombudsmanky, Ústavního soudu, Úřadu Národní rozpočtové rady a Nejvyššího kontrolního úřadu - zhruba o 51 milionů korun z vládní rozpočtové rezervy.

Návrh na přesun 300 milionů korun na podporu výstavby nájemného bydlení byl jednou z podmínek KSČM pro podporu rozpočtu ve třetím čtení.

Mediální úsek ÚV KSČM