Dezinformace a vyváženost médií nejen na pozadí hnutí žlutých vest

18. 12. 2018

Macronovu Francii potýkající se více než měsíc s vlnou sociálních nepokojů klidné vánoční období nečeká. Hnutí žlutých vest ani přes slíbené ústupky prezidenta ve svých protestech nepolevuje.

Zatímco u nás neziskové organizace napojené na Sorosovy fondy lákají na demonstrace proti prezidentu Zemanovi a premiéru Babišovi občany „finančním přitažlivým všimným“ v částce 2500 Kč a čeští kolaborantští europoslanci z řad pravice přicházející si ročně v této instituci na miliony korun neváhají jakýmkoliv způsobem za podpory veřejnoprávní televize a EP destabilizovat činnost vlády a hlavy státu, tak francouzská televizní stanice sahá k dezinformacím, proti kterým jsou naši občané každodenně varováni. Jedním z příkladů je kolující fotografie pořízená fotografem nejstarší mezinárodní zpravodajské agentury AFP na níž je možné číst „Macron dégage“, ale ve vysílání francouzské televizní stanice France 3 je na stejné fotografii znak s pouhým nápisem „Macron“.

Na rozdíl od každodenních obsáhlých komentářů a široké publicistiky ohledně konfliktu mezi Ruskou federací a fašistickou Ukrajinou podobné hodnocení současné vyostřené situaci ve Francii našim občanům od České televize, které platí měsíční daň ve formě koncesionářských poplatků chybí. Její „suplování“ tak „musí „zabezpečovat“ soukromá nezávislá média. Za všechny uvádím Raptor -TV, která pravidelně sdílí v přímém přenosu na sociálních sítích sobotní francouzské nepokoje a to i díky finanční podpoře našich občanů tomuto „médiu“.

Zda se Macron v následujících dnech bude z prezidentského paláce skutečně pakovat, uvolní cestu pro předčasné volby, či zmizí z očí téměř 80 % voličů, kteří nemají prezidenta v současnosti v oblibě ukáže následující vývoj na tamní scéně.

Vzkaz pro naše občany na pozadí nepokojů hnutí Žlutých vest je prostý. Nenechme se ovlivňovat českým mainstreamem, výroční zprávou BIS či neziskovkami finančně podporovanými ze Západu s varováním o narůstajícím a škodlivém vlivu proruských médií a dezinformací. Naopak, tato jsou protiváhou současnému probruselskému a prozápadnímu jednostrannému zpravodajství a napomáhají nám vytvářet si objektivnější pohled na současné světové a domácí události !

Mgr. Miroslav KAVIJ, předseda Plzeňského KV KSČM
Mgr. Miroslav KAVIJ, předseda Plzeňského KV KSČM