„Pažravost církve. Touha po mamonu.“ Je to venku. Grebeníček představil svou knihu, která určitě mnohými otřese

20. 12. 2018

Dlouholetý poslanec a bývalý předseda KSČM Miroslav Grebeníček ve čtvrtek večer v jedné ze sněmovních restaurací slavnostně představil svou novou knihu “Ve znamení kříže”. Publikace s podtitulem “Podvody nelze halit svou rouškou” pojednává hlavně o církevních restitucích.

Grebeníček v úvodu své řeči před shromážděnými hosty vyslovil poděkování nejen nakladatelství a dalším, kteří se na vydání knihy podíleli, ale též právnímu expertovi profesoru Pavlíčkovi. “Profesor ústavního práva Václav Pavlíček je kvalifikovaný kritik římskokatolické majetkuchtivosti. Opravdu o tom mnohé ví. Už v roce 1968 stál v čele komise ministerstva kultury pro obnovu řeholí,” zmínil autor knihy.

“Profesor Pavlíček vytkl církvi nejen majetkovou pažravost, ale i kolaboraci se Sudetoněmeckým landsmanšaftem a elegantně nakopl i tehdejšího mluvčího landsmanšaftu Posselta,” uvedl s tím a připomněl jiná Pavlíčkova slova o tom, že pokud stát církvení restituce coby zákon schválil, nemusí platit na věky věků. Celý článek zde:

Radim Panenka, vložil: jk