Je nutné zastavit státní terorismu židovského Izraele vůči Sýrii! Sýrie si vyhrazuje právo symetrické odpovědi!

23. 1. 2019

HORKÁ NOVINKA:

Stálý představitel Sýrie v OSN Bášár Al-Džafarí dnes v noci z 22.1. na 23.1.2019 středoevropského času, oficiálně vyzval generálního tajemníka OSN a Radu bezpečnosti OSN aby přijali kroky vůči Izraelskému státu, co by vojenskému agresoru vůči Sýrii, který opakovaně odpaluje ze svých vojenských letounů rakety na cíle v Sýrii! 
Džafarí prohlásil, že pokud Rada bezpečnosti OSN opět nepřijme žádné kroky vůči vojenské agresi Izraele, vyhrazuje se Sýrie, členský stát OSN, přijmout samostatně "symetrickou odpověď" vůči Izraeli a vojensky zaútočit raketami na hlavní civilní letiště Ben Guriona v izraelském městě Tel Avivu! Stejně jako Izrael odpálil opakovaně rakety na civiliní letiště u hlavního syrského města Damašku. Sledujeme hlubokou pasivitu českého Ministerstva zahraničních věcí v čele s panem ministrem Petříčkem v této záležitosti, kteří na opakovanou vojenskou agresi Izraele vůči Sýrii vůbec nereagují!

* * * * * * * * 
V noci, z neděle na pondělí, z 20. na 21.1.2019 Izrael znovu letecky zaútočil na Sýrii, tentokrát ze třech směrů současně. Útok se odehrál v rozmezí času od 02:11 do 02:56 hodin. Údajně se jednalo o odvetu za vypálenou raketu iránskými vojsky z území Sýrie na Golandské výšiny, které Izrael okupuje. Odpálení této iránské rakety nikdo z tiskových agentur nepotvrdil! Židovský stát tak znovu uskutečnil vojenskou agresi proti členskému státu OSN - Sýrii.

Čeští politici opět nijak nereagují na tuto vojenskou agresi Izraele.

Je to jako by Česká republika odpalovala z letadel na svém území rakety na území Polska, protože se jí nelíbí, že tam polská vláda, která je k tomu kompetentní, pozvala americkou armádu! Sýrie, požádala o vojenskou spolupráci Irán a pozvala na své území iránskou armádu, aby jí pomohla v boji proti islámským teroristům.

Pohár trpělivosti arabského světa vůči židovskému agresivnímu režimu už přetekl! Čekejme důsledky!

* * *

Dne 11.1.2019, ve 23:15 hodin syrské času, odpálily izraelské stíhačky rakety vzduch – země na objekty v západní okrajové části syrského hlavního města Damašku. Letouny nevletěly do syrského vzdušného prostoru Sýrie, ale odpálily je nad územím okupované Palestiny a rychle změnily kurz nad Středozemní moře. Oznámila to státní syrská televize „Sýria“ a tisková agentura Sýrie SANA s odvoláním na vládní a vojenské zdroje.

Je to další z teroristický zločinů židovského státu Izrael vůči členskému státu OSN Sýrii. Předtím se podobný incident odehrál 25.12.2018.

Syrská protivzdušná obrana státu údajně většinu těchto raket dokázala sestřelit, jedna raketa však doletěla k cíli a zničila sklad na hlavním damašském civilním letišti, které je plně v provozu!

Předtím se podobný závažný incident odehrál 17. září 2018, kdy byl okolo 23 hodiny moskevského času při návratu na leteckou základnu Chmímín v Sýrii nad Středozemním mořem, ve vzdálenosti 35 km od pobřeží Sýrie, sestřelen syrskou protivzdušnou obranou ruský letoun IL-20 pro elektronickou rozvědku se 14-ti člennou posádkou. Tehdy se za ním maskovaly čtyři izraelské stíhačky, které vypustily rakety na cíle v Sýrii a pak rychle unikly do mezinárodního vzdušného prostoru.

Rusko tehdy reagovalo tak, že dodalo Sýrii protivzdušné komplety S-300 Triumf, nejnovější modifikace, které zakryly syrský vzdušný prostor s hranicí Izraele i ze strany Středozemního moře. Rusko současně omezilo komunikaci se židovským státem i s izraelským premiérem Netanjahu. Od té doby izraelci nelétají do Sýrie, protože by je syrská PVO sestřelila, ale útočí na Sýrii za jejími hranicemi.

Ze strany Izraele je to další ze série státně-teroristických útoků, proti sousednímu státu. Sýrie nyní odeslala dva identické dopisy, jeden generálnímu tajemníku OSN a druhý předsedovi Valného shromáždění OSN, aby rozhodně tyto orgány OSN odsoudily tyto opakující se zločiny židovského státu. V komentářích tisková agentura Sýrie - SANA také poukazuje na to, že všechny pokusy odsoudit tyto zločiny Izraele v Radě bezpečnosti OSN doposud bojkotují USA, které používají opakovaně právo "Veta", přijmout jakoukoliv rezoluci odsuzující Izrael.

Židovský stát si dlouho koleduje o odvetný vojenský útok v případě, že bude v těchto zločinech pokračovat! Trpělivost Sýrie i Ruské federace v Sýrii je u konce, jak píší některé zdroje. Pokud tyto zločiny židovského státu nedokáže zastavit mezinárodní společenství politickými prostředky, budou je muset zastavit zbraně. Bude to znamenat rozhoření nového válečného konfliktu na Blízkém východě.  

Tiskové zdroje Sýrie také hovoří o tom, že nyní propukla v Izraeli vládní krize a budou se tam konat v dubnu 2019 předčasné parlamentní volby. Tento raketový útok má být akcí v rámci odpoutání pozornosti od domácích politických problémů a má ukázat rozhodnost některých politiků Izraele.

Sledujeme také pozorně reakce českého Ministerstva zahraničních věcí na tento opakovaný teroristický čin židovského státu, které zatím k němu ani po několika dnech nezaujalo žádné veřejné stanovisko! Jako by se stavělo do role mrtvého brouka. V jiných situacích, pokud se týká například Číny a kauzy Huawei, nebo Ruské federace je ministerstvo zahraničí a nový pan ministr podstatně, ale podstatně pružnější! Snad si tohoto incidentu a jeho závažnosti na Ministerstvu zahraničních věcí, nebo alespoň v ČSSD, za kterou je pan Petříček ministr všimnou a zareagují. Uvidíme? Rozhodně mají zodpovědnost za posilování a udržení míru ve světě.
 

Fotogalerie

Autor: 
Mediální úsek Plzeňského KV KSČM
Zdroj: 
Mediální úsek Plzeňského KV KSČM