Málo americké demokracie ve Venezuele! Letíme k Vám! Váš Donald!

24. 1. 2019

Dne 23.1.2019 vydal americký prezident Donald Trump mimořádně závažné prohlášení k dění ve Venezuele, které se týká celého světa!  Níže je volně přeložen význam jeho slov z anglického do českého jazyka, aby tomu rozumněli všichni demokraté v této zemi!

Spojené státy americké mají intenzivní pocit, že ve Venezuele je ohrožena demokracie a svoboda podle amerického chápání těchto hodnot!

USA nezajímá, že ve svobodných a demokratických prezidentských volbách ve Venezuele v roce 2018, ve kterých kandidovalo více kandidátů, zvítězil kandidát levice, dosavadní prezident Nicolás Maduro! USA celkem nezajímá, že získal 3x více hlasů, než jeho protikandidát reprezentující venezuelskou pravici, který se umístil na druhém místě. Kdy Nicoláse Maduro volilo 5,8 milionu Venezuelanů, zatímco jeho hlavního rivala Falcona jen 1,8 milionu. Že Maduro získal v přímých prezidentských volbách celkem 68% všech hlasů od voličů, kteří se zúčastnili prezidentských voleb! To nás fakt v USA nezajímá!

Pro USA jsou toto nepodstatné vnitřní záležitosti Venezuely. Nás v USA nezajímá, co si myslí a co si přeje většina voličů z Venezuely!

Volby prostě nedopadly tak, jak bychom si přáli v USA a naši přátelé z Venezuely, proto jsou tyto volby nedemokratické!

Ano neskrýváme v USA ani přátelé v našich satelitních zemích rozladění nad tím, že Nicolás Maduro byl 10.1.2019 znovu, podle venezuelské ústavy inagurován do funkce prezidenta Venezuely. A že jeho mandát platí až do roku 2025!

USA si proto vyhrazují právo učinit prohlášení, že se nám tento výsledek vůbec nelíbí a proto za oficiálního představitele Venezuely nepovažujeme legálně a demokraticky zvoleného prezidenta Nicoláse Maduro, ale pro nás v USA je představitelem a reprezentantem venezuelského lidu pouze opoziční lídr Juan Guaidó, který se včera sám prohlásil úřadujícím venezuelským prezidentem!!!  To aby bylo všem jasno!

Jsme také velmi zklamáni v USA z toho, že venezuelská armáda vydala prohlášení, že zůstává věrna vojenské přísaze a ústavě Venezuely a že se postavila na stranu demokraticky zvoleného prezidenta Nicoláse Maduro, na místo toho, aby podpořila naše pojetí "demokratického" vývoje ve Venezuele!

Jestli to takhle bude dále pokračovat, že si budete dělat ve Venezuele co chcete, bez respektování národních zájmů USA - tak letíme k vám!!!

Váš

Donald Trump, prezident USA

 

 

 

Fotogalerie

Autor: 
Mediální úsek Plzeňského KV KSČM
Zdroj: 
Mediální úsek Plzeňského KV KSČM