Jan Palach. Přísně tajné!

25. 1. 2019

Dnes, 25.1.2019, je tomu přesně 50. let na den, kdy se konal pohřeb studenta Filozofické fakulty Univerzity Karlovy v Praze Jana Palacha, pocházejícího ze Všetat u Prahy. Ten se upálil 16.1.1969, cca ve 14:30 hodin, na Václavském náměstí pod Národním muzeem.

Podařilo se nám získat "Přísně tajnou zprávu" tehdejšího vyšetřovatele Městské srpávy Veřejné bezpečnosti Praha k tomuto případu ze 4. dubna 1969.

Zprávu si můžete přečíst po rozkliknutí níže připojeného souboru.

Jak je všeobecně známo, na Václavském náměstí se od té doby upálilo několik lidí. Jen v letošní mediální a politické histerii, kterou rozpoutaly pravicí ovládaná česká media, někteří politici a církevní představitelé, při snaze o glorifikaci činu Jana Palacha, se v lednu roku 2019 pokusili upálit na Václavském náměstí v Praze další dva občané. 

Ovšem kromě Jana Palacha, media, některé české politiky především z pravého spektra politické scény, ale i představitele katolického kléru, tito lidé a jejich pohnutky, které je dovedly k tak strašlivému činu nezajímají! Jsme v těchto dnech svědky hysterické adorace a budování falešné ikony Jana Palacha.   

KSČM v této hysterii vyzývá občany s prosbou, aby nenásledovali činů Jana Palacha. Je to zbytečné! Společenské i osobní problémy je nutno řešit jinak!

Jsme přesvědčeni, že kdyby Jan Palach dnes žil, odplivnul by si znechuceně před některými politiky, kteří se jím dnes zaklínají, jak tuto zemi rozkradli a kam ji dovedli, jak nahnali milion dospělých občanů této země do spár exekutorům a desetitisíce lidí "bydlet pod mosty", a co za lumpárny ve světě podporují! Všechny ty Kalousky, Fialy, Nečase, Topolánky, Schwarzenbergy, Pospíšily a jiné!

Připojte se k nám! KSČM se řídí sloganem: "S lidmi pro lidi!"

 

 

Autor: 
Mediální úsek Plzeňského KV KSČM
Zdroj: 
Mediální úsek Plzeňského KV KSČM