Člověk v tísni financuje školení revolucionářů v postsovětském prostoru přes nastrčenou organizaci

19. 2. 2019

Dne 12. února 2019 zveřejnily některé ruské tiskové zdroje informaci, že se v Jerevanu, v hlavním městě Arménie, koná seminář pod názvem „KampKamp“, který organizuje jakési neznámé „Pražské Centrum pro občanskou společnost v postsovětských zemích“. Zapátrali jsme a zjistili jsme, že v jeho čele nestojí nikdo jiný, než starý známý Šimon Pánek, ředitel kontroverzní společnosti „Člověk v tísni“ obklopen většinově spolupracovníky z anglicky hovořících zemí! Jedná se o společný projekt podobných organizací z Polska, Norska a České republiky.

„Pražské centrum pro občanskou společnost ….“ je tedy jakási odnož „Člověka v tísni“, protože tato kontroverzní organizace „Člověk v tísni“ má zakázáno působit na území Ruské federace. Je totiž podezřelá z toho, že přes ní „tekly“ stovky milionů v korunách od západních sponzorů na podporu kavkazkých bojovníků, kteří kolem roku 2005 bojovali se zbraní v ruce proti Ruské federaci.
Tento ozbrojený konflik byl tak rozsáhlý, že to tam Ruská federace musela řešit za pomoci několika tankových divizí (!), letectva i dělostřelectva! Jednalo se o závažný vojenský konflikt na Kavkaze, který Rusko ustálo!

Pražské centrum… - jedná se o ideologickou organizaci, která školí budoucí revolucionáře v postsovětských zemích. Má na to dost finančních prostředků, takže hlásí, že bude udělovat granty, organizovat semináře a worshopy!

„Demokratické státy" jak známo nepodporují islámské teroristy napřímo, k tomu slouží právě „prověřené“ organizace, podobné Člověku v tísni. Přes ně, přes tyto rádoby „humanitární organizace“ se posílají na podporu teroristům ve světě miliony dolarů a v účetních kolonkách rozpočtů těchto demokratických států jsou jen  bohulibé výdaje pro humanitární organizace, nad kterými by se leckdo rozplakal dojetím. U teroristů se však za tyto peníze objevují zpravidla nejnovější automatické zbraně.

Dle dostupných informací přispívá značnou částkou (mnoha miliony korun) na činnost této kontroverzní organizace Člověk v tísni i český stát ze svého každoročního rozpočtu. Dokonce přispívala ze svého rozpočtu každoročně i Česká televize, nevíme přesně, jak je to v poslední letech. V každém případě, tato kontroverzní a pochybná organizace, pohybující se často na hranici tuzemského i mezinárodního práva je placena z daní českých daňových poplatníků, kteří ani netuší, co se za jejich peníze ve světě organizuje! Je třeba podotknout, že je také z části financována americkou „Národní nadací pro demokracii!“

Na tento poslední seminář v Jerevanu byli údajně vybráni (na doporučení) a sezváni dle ruských medií mladí lidé z Ruské federace, Kazachstánu, Kyrgizie, Ukrajiny i Armenie. Jedná se o „vzdělávací tábor“, kde se učí například, jak natáčet na video politické události a posílat je přes internet do světa, aby západní televize a podobné organizace měly o čem vysílat z těchto postsovětských zemí.

Člověk v tísni tak vytváří cílevědomě v těchto zemích armádu dobrovolníků pro vedení informační a hybridní války (!) proti tamním režimům, kteří budou posílat zprávy z tak rozsáhlých území, které by západní media nemoha nikdy obsáhnout svými reportéry. Ale i naopak, prostřednictvím těchto lidí se budou šířit po internetu a v mobilech „zaručené zprávy západu“ v těchto zemí. O nic jiného nejde!

Šimon Pánek dobře ví, že jím řízená organizace Člověk v tísni v Ruské federaci skončila, že je tam v závažném podezření ze strany Ruské federace z financování a podpory teroristů, že byla údajně finančně napojena na teroristickou organizaci Al-Kaida a že on, kdyby narušil státní hranici Ruské federace, tak to pro něj nedopadne dobře! Proto tam budují prostřednictvím své partnerské společnosti „Pražského centra ….“ v tomto postsovětském prostoru armádu dobrovolných a možná i placených spolupracovníků z těchto zemí.

Český stát by se měl zbavit finanční zátěže a tohoto politického břemene, jako je Člověk v tísni s tak temnou minulostí a kontroverzní činností. Ušetřil by si tak mnoho problémů v zahraniční politice i v diplomatické rovině. Prostě, neměl by si špinit ruce s touto organizací!

Za komentář stojí zmínit také to, že kdyby Rusové organizovali a financovali podobné workshopy v USA na podporu americké demokracie, tak by leckterý z představitelů této podvratné organizace už měl těžké problémy s právníky a policií. Oceňujeme na Ruské straně, že má s nimi tu trpělivost!

Mediální úsek Plzeňského KV KSČM
Mediální úsek Plzeňského KV KSČM