Žádné zbraně z České republiky do Venezuely!

1. 3. 2019

Poslanci zvolení za KSČM i europoslanci Evropské levice by měli pohlídat, aby se do Latinské Ameriky a konkrétně do Venezuely neprodávaly v současné době žádné zbraně z České republiky, ani z východoevropských států! V této fázi půjde zřejmě o nákup ručních automatických zbraní (samopalů a lehkých kulometů), pistole a náboje do nich a ruční granáty!

Venezuelský ministr zahraničních věcí Jorge Arreaza prohlásil na zasedání Rady bezpečnosti OSN v New Yorku 25.2.2019, že Venezuela má informace, že probíhá nákup zbraní v zemích východní Evropy pro venezuelskou opozici! Tzn. že vše směřuje k ozbrojenému konfliktu ve Venezuele!

Na zasedání RB OSN padly na speciálního velvyslance prezidenta Trumpa pro Venezuele (jestřába) Eliota Abbramse všetečné otázky, proč USA nepošlou humanitární pomoc do Venezuely přes orgány Organizace spojených národů, jako je to standardní postup i v jiných zemích, proč organizují takové provokativní divadlo na hranici s Kolumbií? Abbrams na tuto otázku neodpvěděl! (USA nemají nyní stálého představitele v RB OSN, po odstoupení jejich zástupkyně. Proto k otázce Venezuely tam byl přítomen Abbrams, který už  v roce 1986 byl spojován s ilegální dodávkou zbraní nikaragujské protistátní skupině Contras)!

Abbrams pronesl na zasedání RB OSN vzletná slova o tom, že USA stojí na straně chrabrého venezuelského lidu. Americké kamiony jsou příspěvek USA k venezuelské demokracii. USA napomáhají uregulovat humanitární situaci ve Venezuele. USA tak budou působit, dokud "svoboda" a "demokracie" ve Venezuele nebude zajištěna!

Jak víme, současný ministr zahraničních věcí ČR Petříček /z ČSSD/, který má z vlády poslední a rozhodující slovo v tom, komu se prodají zbraně z naší země do zahrančí, je schopen všeho! Stejně jako jeho předchůdce kolega Zaorálek!

Před časem takto Česká republika poslala do Sýrie zdarma(!), v době kdy byl ministr obrany herec Martin Stropnický /z Hnutí ANO 2011/, několik milionů (údajně nepotřebných pro AČR) nábojů do samopalů, které si v České republice vyzvedlo dopravní letectvo americké armády a dopravilo je údajně Kurdům v Sýrii, tedy do horké válečné zóny! A zdarma!  Psali jsme o tom na našem webu.

Zároveň za vlády ČSSD a premiéra Sobotky poslala Česká republika do Jordánska, sousední stát válkou zmítané Sýrie, Jordánska, které je plně podřízeno USA, 6.500 samopalů zdarma (!) prostřednictvím našich spojenců z USA!  Později jsme se dočetli, že je tam američané prodali! Dobrý business se smrtí nevinných lidí!

Nyní, jak probíhá hybridní válka USA proti Venezuele nám ukazují další skutečnosti.

USA poslaly v sobotu 23.2.2019 do Venezuely tzv. "humanitární pomoc" z Kolumbie na několika kamionech v hodnotě, údajně několika milionů amerických dolarů v obavě o to, že ve Venezuele hrozí humanitární krize!

Ale ty samé USA, současně v té době svými sankcemi zablokovaly účty venezuelské státní ropné společnosti v USA v hodnotě 11 miliard dolarů a celkově vůči Venezuele zablokovaly 20 miliard dolarů na účtech Venezuely v USA, které samozřejmě Venezuele schází v cash flou na nákup léků a potravin pro své občany! Nic jiného než cynismus ze strany USA! Jedná se samozřejmě o obrovskou sumu peněz! Navíc, Velká Británie zablokovala v tom samém čase venezuelské zlato uložené ve Velké Británii v hodnotě 1,2 miliardy amerických dolarů! Zlodějna gigantických rozměrů!

USA už také uvalily tvrdé sankce proti několika představitelům provincií Venezuely, kteří odmítli přijmout tzv. "americkou humanitární pomoc" na kamionech!

Na hraničním mostě Simona Bolívara, který patří Venezuele, na státní hranici mezi Venezuelou a Kolumbií došlo k pokusu o proražení státní hranice pomocí humanitárních  kamionů z Kolumbie směrem do Venezuely. Tyto kamiony byly zastaveny jednak zátarasy a jednak venezuelskou armádou. Sami řidiči a protistátní venezuelští rebelové je zapálili pomocí molotovových koktejlů, aby se dala později vina svrhnout na Venezuelskou armádu a vládu! Je o tom natočeno zpravodajské video ruského zpravodaje ve Venezuele, které odvysílala hlavní ruská televizní stanice Rossija 1!

Venezuelská vláda navrhla venezuelskému předsedovi parlamentu Juanu Quiado, hlavnímu představiteli venezuelské opozice, politické rozhovory u jednacího stolu o řešení situace v zemi. Ten je odmítl!

Naopak vyzval k pokračování mezinárodního tlaku na Venezuelu!