Operace výměna: Odejde Babiš z postu premiéra?

25. 2. 2019

Petr Hájek přináší překvapivé zákulisní informace o chystaném odstoupení Andreje Babiše z postu premiéra a snaží se dopátrat, co by zvažovaná velká rošáda mohla v našem rybníčku způsobit

Podle informací Protiproudu Babiš už rozhodnutí belgické „Moskvy“ zná – přestože oficiálně má být vyhlášeno až v dubnu (shodou okolností jen pár dnů před volbami do Evropského parlamentu, to je náhodička!). K tomu ostatně ani nepotřebuje naše „čučkaře“. Způsobů, jak rozbít dosud pevnou V4 je hned několik. V Bratislavě „malý Majdan“, který odstranil Roberta Fica. V Praze odstřelením Babiše kvůli „střetu zájmů“.

Andrej Babiš nyní intenzivně hledá svého nástupce. Naše informace říkají, že použije „polský trik“: Odstoupí z pozice premiéra, ponechá si šéfa ANO (právě byl na sněmu „zvolen“ na další dva roky) a na své místo postaví formálně někoho jiného. Bude se tak současně moci naplno vrátit do svého byznysu – a současně se bez něj ve vládě nepohne ani lísteček. Přesně tak, jako to dělá Jaroslaw Kaczyński (šéf vládnoucí strany PiS) a „jeho“ premiér Mateusz Morawiecki. Povede dál kampaně, zůstane nejviditelnější tváří české politiky – a nikdo už nebude moci říci ani ň.

Zdroj: http://www.protiproud.cz/politika/4294-operace-vymena-odejde-babis-z-pos...

Autor: 
Petr Hájek, vložil: jk
Zdroj: 
Protiproud