V Plzni se uskutečnila krajská oslava svátku Mezinárodního dne žen 2019. V kraji probíhá v těchto dnech několik desítek oslav MDŽ organizovaných KSČM.

7. 3. 2019

V Plzni se ve čtvrtek, dne 7.3.2019, uskutečnila restauraci ALFA na Americké třídě, od 15:00 hodin, krajská oslava Mezinárodného dne žen 2019. Akci organizovaly společně Levicový klub žen z Plzně, Český svaz žen z Plzně, za podpory Plzeňského krajského výboru KSČM, Plzeňské Krajské rady seniorů a několika sponzorů.

Oslavy se zúčastnila předsedkyně Republikové rady Levicových klubů žen z Prahy Květa Šlahůnková, hejtman Plzeňského kraje Josef Bernard /ČSSD/, předseda Plzeňského KV KSČM Miroslav Kavij. Dále byly přítomny zastupitelky Plzeňského kraje zvolené za KSČM Alexandra Nádrová ze Hvozda z Plzně - severu a Zdeňka Lišková z Rokycan.

Všechny přítomné, (zaplněnou restauraci ALFA) přivítala Zdena Hornofová v roli moderátorky, jedna z členek vedení plzeňského Levicového klubu žen. 

Ženy z Plzeňského kraje osobně přišel pozdravit a poblahopřát jim k jejich svátku MDŽ, hejtman Plzeňského kraje, Josef Bernard /ČSSD/.

Ačkoliv mezi ČSSD a KSČM v poslední době občas "proletují vzájemně kritická slova", hejtman přesto přišel mezi levicové ženy a pozdravil je s jejich svátkem Mezinárodním dnem žen v krátkém projevu, kdy připomněl význam tohoto svátku, kdy také vzpomenul svojí maminku, a jejich rodinné oslavy MDŽ spolu s tatínkem, když dávali mamince kytičku 8. března. Vzpomněl také na to, co pro něj maminka v jeho životě znamenala.

Ženy z Plzeňského kraje pozdravil v souvislosti s MDŽ také v krátkém projevu předseda Plzeňského KV KSČM s. Miroslav Kavij, který vyzdvihl roli žen v naší společnosti, poděkoval jim za práci pro společnost, pro rodinný život a za výchovu mladé generace, ale i za práci pro KSČM. Né všude ve světě je postavení žen, jako v naší společnosti. Není to samozřejmost, je za tím mnoho společenských zápasů, které musely předchozí generace vybojovat. Předseda s. Kavij jménem KSČM přislíbil další podporu ženám a poděkoval v závěru zastupitelkám zvoleným za KSČM za práci pro naší společnost i pro KSČM.

Oslava měla tradičně i bohatý kulturní program. V programu vystupovalo několik družstev plzeňských mažoretek "Maršálek", dále se svým programem vystoupily i "Hradecké panenky".

Pak se tančilo a zpívalo a zase tančilo. Atmosféru zpříjemnila  i účast těch nejmenší "prcků" se svými maminkami. Té nejmladší tanečnici letošní oslavy MDŽ bylo cca 14 měsíců. Té nejstarší účastnici s. Kotkové bylo v říjnu minulého roku 90 let. Od předsedy MěV KSČM s. Karla Kvita dostala kytičku.

Pořadatelskou službu zabezpečovali muži z plzeňské městské organizace KSČM. Všechny účastnice uvítal u příchodu do restaurace s karafiátem plzeňský kandidát KSČM do Evropského parlamentu s Mgr. Ivan Maštálka - syn současného europoslance za KSČM MUDr. Jiřího Maštálky.

Letošní krajská oslava MDŽ se v Plzni vydařila. V těchto dnech probíhá na mnoha místech Plzeňského kraje několik desítek oslav svátku Mezinárodního dne žen, pořádaných buď Okresními výbory KSČM či Základními organizace KSČM.

Fotogalerie

Moderátorka akce Zdeňka Hornofová
Hejtman Plzeňského kraje Josef Bernad /ČSSD/ při pozdravném projevu ženám z Plzeňského kraje k MDŽ
Předseda Plzeňského KV KSČM s. Miroslav Kavij při projevu k ženám na krajské oslavě MDŽ
Pohled na účastníky oslavy z vnitřního balkonu restaurace ALFA
Pohled na účastníky oslavy z vnitřního balkonu restaurace ALFA
V Rokycanech si ženy svého předsedu OV KSČM hýčkají, neprozradil, jak to dělá a nikoho tam nechtěl pustit ke stolu
Pohled na účastníky
Hejtman Josef Bernard v hovoru s krajskou zastupitelkou zvolenou za KSČM Sašou Nágrovou z okresu Plzeň -sever
Stůl významných hostů sleduje krásné vystoupení mažorek na oslavě MDŽ
Mažoretky při svém vystoupení
Mažoretky při svém vystoupení
Mažoretky při svém vystoupení
Mažoretky při svém vystoupení
Mažoretky při svém vystoupení
Pohled na všechny družstva mažoretek. Vlevo ve světlých kalhotech jejich dlouholetá vedoucí Michaela Žiláková
Předsedkyně Republikové rady Levicových klubů žen z Prahy Květa Šlahůnková při sledování vystoupení mažoretek
Hradecké panenky při svém nádherném vystoupení
Hradecké panenky při svém nádherném vystoupení
Hradecké panenky při svém nádherném vystoupení
Otec s dcerou provázeli celé slavnostní odpoledne hudbou a zpěvem
Nejmladší tanečnice v náručí své mamínky
A tady je bývalá asistentka poslance za KSČM PhDr. Jiřího Valenty, za svobodna Mgr. Hana Hemzáčková a v její náručí nejmladší účastník letošní oslavy MDŽ
Předseda MěV KSČM Ing. Karel Kvit předává kytičku s. Kotkové, nejstarší účastnici oslavy MDŽ, která oslavila loni v říjnu 90-té narozeniny.
Kandidát KSČM do Evropského parlamentu Mgr. Ivan Maštálka vítá u vstupu do sálu všechny ženy karafiátem
Karel Kvit a Zdeněk Levý - dlouholetý funkcionář ÚV KSČM v Praze zavítal na oslavu MDŽ do Plzně jako doprovod Květy Šlahůnkové
Autor: 
Mediální úsek Plzeňského KV KSČM
Zdroj: 
Mediální úsek Plzeňského KV KSČM