Registrujeme zvýšený zájem USA o Českou republiku!

15. 4. 2019

KSČM registruje v poslední době zvýšený zájem USA o Českou republiku, o politickou orientaci České republiky i jednotlivé vrcholné politické figury a to prostřednictvím veřejně dostupných mediálních informací.

Je pravděpodobné, že obdobné kroky běží skrytě a že se projeví později!

Dlouhodoběji je možné to registrovat při akcích vůči českému prezidentu Miloši Zemanovi, který je trnem v oku americké ambasády v Praze, a která stála v pozadí u některých veřejných protestů vůči našemu prezidentu. Viz například „Akce červené karty“, nebo když bývalý velvyslanec USA v ČR Adrew Shapiro měl tendenci diktovat prezidentu Zemanovi, kam může jet do zahraničí na oslavy ukončení II. světové války aj.

Patří sem i nedávné pozvání českého premiéra Andreje Babiše na oficiální návštěvu Bílého domu a setkání s prezidentem USA Donaldem Trumpem o kterém se toho moc česká veřejnost nedozvěděla. Ale i nečekaná a svým významem bezprecedentní návštěva českého premiéra v ústředí americké špionážní služby CIA v Langley, která vyvolává stále mnoho otazníků a dohadů o tom, co chtěla CIA českému premiérovi ukázat?

Patří sem i nedávné udělení nejvyšší medaile americké výzvědné služby CIA řediteli české Bezpečnostní a informační služby Michalu Koudelkovi za zahraniční spolupráci. Ten si v poslední době pustil několikrát neuváženě „ústa na špacír“ ve věcech, do kterých nemá kompetence z titulu své funkce mluvit, nebo při komentování politických událostí. Ředitel české kontrarozvědky Koudelka, jehož služba má chránit Českou republiku před působením zahraničních tajných služeb, počátkem března 2019 v sídle americké Ústřední zpravodajské služby CIA převzal cenu George Teneta. Jedná se o nejvyšší ocenění za zahraniční spolupráci udělované v CIA jednou za rok! Čím si jej Koudelka zasloužil? Byla to ze strany CIA investice do budoucí spolupráce ředitele BIS Koudelky s touto americkou výzvědnou službou, nebo to bylo poděkování za to, co jim Koudelka už předal či umožnil?!

K překvapení všech bylo nedávno oznámeno, že televizní skupina Prima spustí v Česku během 12 měsíců nový zpravodajský kanál CNN Prima News (z USA). Kontinuální zpravodajství v terestrickém, kabelovém i satelitním vysílání v českém jazyce, které bude nabízet na základě partnerství s firmou CNN International Commercial (CNNIC USA). Tzn.  pro Českou republiku jediné! Bude následovat šíření těch „jedině správných informací“. Žádný český zájem v mediálním prostředí ČR, ale národní zájmy USA v našem českém éteru. Na co to je příprava?

Došlo k aktivizaci činností několika českých kontroverzních organizací, například „Člověk v tísni“, v jejíž čele stojí nechvalně známá postava Šimon Pánek. Tato organizace nyní školí „budoucí revoluční kádry“ ve východní Evropě, především ze zemí bývalého SSSR.

Otázka, která je zcela na místě tedy zní: O co jde?

Je za tím záměr získat nějakou českou státní lukrativní zakázku, která se finálně  připravuje? Např. dostavba jaderné elektrárny Temelín. Či více státních zakázek, jako vlaštovka se jeví, zakázky Ministerstva obrany, které chce v letošním roce 2019 podepsat smlouvy na dodávky armádní techniky za 88 miliard korun. Největším nákupem ve výši 51 miliard korun má být pořízení více než 200 pásových bojových vozidel pěchoty, která nahradí dosluhující BVP-2. Bude to největší zakázka v historii české armády, když například i první pronájem 14 stíhaček Gripen stál 20 miliard korun. Další velkou a dlouhou dobu diskutovanou zakázkou bude pořízení dvanácti víceúčelových vrtulníků, za které chce rezort obrany zaplatit až 12,5 miliardy.

Je tady záměr diskreditovat všemožně prezidenta České republiky a připravit půdu pro osobu spřízněnou s USA.

Je tady záměr vybudovat na území České republiky vojenskou základnu USA, jako vojenské nástupiště vůči Ruské federaci?Ze zkušenosti s politikou USA můžeme říci, že těch důvodů je více. Nejedná se o jednu věc, či jednu oblast! Je to celý komplex!

Nejpravděpodobněji se jeví to, že USA nejsou spokojené s politickým vývojem v ČR a reagují tak na již se projevující dlouhodobější trend vývoje, který se jim přestává líbit? Je tady snaha ten trend zvrátit, v případě potřeby všemi prostředky zvrátit?

Ze zkušenosti s politikou USA z různých koutů světa už víme, že můžeme být také z ničeho nic velmi rychle překvapeni událostmi v naší zemi! Proto by měla být naše vládnoucí politická reprezentace obezřetná a včas a adekvátně reagovat na různé provokace a „nestandardní události“.

Obdobné události se odehrály a nedávno naplno projevily na Slovensku, viz článek Jána Čarnogurského na těchto www stránkách.

 

Autor: 
Mediální úsek Plzeňského KV KSČM
Zdroj: 
Mediální úsek Plzeňského KV KSČM