Kateřina Konečná: Jediná KSČM dokázala prosadit, že se naše frakce GUE/NGL v EP dokázala postavila proti dvojí kvalitě potravin, a že jí záleží na důstojnosti českých občanů a umí za jejich zájmy bojovat.

24. 4. 2019

Kateřina konečná popisuje, jak probíhalko jednání v Evropském parlamentu o zamezení dvojí kvality potravin. KSČM z českých politických reprezentantů v EP v tom sehrála líčovou roli!

Kateřina k tomu pro Parlamentní listy říká:

„Západní země si z nás nadále budou zcela nepokrytě dělat popelnici Evropy.“ Takto jste zhodnotila podobu směrnice o ochraně spotřebitele, kterou v minulých dnech schválil Evropský parlament a jež se týká i tolik diskutované dvojí kvality potravin v zemích EU. Můžete být konkrétnější a vysvětlit, jaký problém se v tomto dokumentu podle vás pro Českou republiku ukrývá, tedy o jakých „kličkách“ se někteří politici zmiňují?

Alfa a omega problému je, že dvojí kvalita nebude dána na seznam nekalých praktik – a o tom to vlastně celé je. Z textu navíc pod tlakem přímo nevolené "Komise" vypadl i minimální požadavek na označování rozdílného složení !!! Zdůrazňuji, že se tak stalo až po závěrečném trialogu (jednání zástupců tři hlavních institucí EU), netransparentně a v zákulisí !!!

Tato tragická aféra mě jenom více utvrzuje v názoru, že je nejvyšší čas omezit pravomoci Evropské komise a dát přímo volenému Evropskému parlamentu zákonodárnou iniciativu.

Například eurokomisařka Jourová ale mluví o úspěchu, přitom selhala...

Paní eurokomisařka Jourová /ANO 2011/ dala u tohoto tématu hlavu na špalek a teď se jí logicky nechce přiznávat, že selhala. Pokud chcete být i v budoucnu členem Evropské komise, tak musíte i Pyrrhova vítězství prezentovat, jako normální vítězství, ale to je pouhé PR, které nemá s realitou nic společného. Pokud někdo vyhrál, tak to jsou obchodní řetězce a korporace. Jestli eurokomisařka Jourová bojovala za jejich zájmy, pak ovšem o vítězství mluvit může, ale mojí gratulace se rozhodně nedočká. 

Jak vůbec probíhala jednání ohledně této směrnice? Zmínila jste rozčarování i z některých českých politiků…

Na vině je i Ministerstvo průmyslu a obchodu ČR, a také česká diplomacie pod vedením ministra Petříčka /ČSSD/. Ta znovu nedokázala v Evropské radě najít spojence pro prosazení národních zájmů, a to dokonce ani u sousedů jako je Rakousko, které bylo přímo proti zrušení dvojí kvality. Tady se prostě stále fňuká a kňučí, že EU to a tamto, ale často je na vině neschopnost, neznalost diplomacie a pohodlnost.

Já jsem třeba před hlasováním předstoupila před celou svojí frakci GUE/NGL, která má 52 členů, a tak dlouho jsem na ně apelovala a vysvětlovala jsem jim situaci, až jsem přesvědčila naprosto drtivou většinu své frakce. Frakce GUE/NGL tak byla díky tomu politickou frakcí, která se postavila (s výjimkou jednoho jediného poslance) naprosto jasně proti dvojí kvalitě.

Frakce, ve kterých jsou ANO, KDU-ČSL a TOP 09, ODS, ČSSD, Svobodní, ty byly rozdělené. Dokonce i většina frakce Le Penové a Salviniho, do které se tak těší SPD, hlasovala pro zachování dvojí kvality.

Jediná KSČM dokázala zabezpečit, že se naše frakce dvojí kvalitě postavila, že jí záleží na důstojnosti českých občanů a umí za jejich zájmy bojovat! 

Dodatek ...

Dne 23.4.2019 uskutečnila ČSSD v České republice míting, kterým vstoupila do horké fáze své volební kampaně před volbami do Evropského parlamentu, které se budou konat ve dnech 24. - 25.5.2019. ČSSD začala před volbami rozdávat "červené karty" problémům v EU. Představte si, co ČSSD vytáhla jako problém číslo 1. - dvojí kvalitu potravin v EU!? Neuvěřitelné!

Tomu se říká bezpáteřný populismus! Tam kde selhali ministři české vlády za ČSSD a zástupci ČSSD v Evropském parlamentu - chce nyní ČSSD prodat jako svůj úspěch a hlavní volební trhák!         

 

Autor: 
Mediální úsek Plzeňského KV KSČM
Zdroj: 
Mediální úsek Plzeňského KV KSČM