Konečná v Aréně: Pracujeme nejvíce za nejméně peněz. Ženské v supermarketu pracují dvanáct hodin, navíc tam chodí i ve svátky. Jak je možné, že mají v Německu trojnásobný plat?

2. 5. 2019

V úterní Aréně Jaromíra Soukupa, kde byla také naše vedoucí kandidátka do Evropského parlamentu Kateřina Konečná, došlo na palčivá témata posledních dní. V bouřlivém prostředí se debaty zúčastnili také Patrik Nacher (ANO), Radek Holomčík (Piráti), Radek Hlaváček (ČSSD) a lídr SPD Tomio Okamura.

Jedním z témat bylo také vyšetřování premiéra Andreje Babiše a nezávislost úřadu OLAF. Nedávno se Jean-Claude Juncker ohradil proti výrokům Babiše, který říká, že OLAF, který stíhá podvody s dotacemi, není politicky motivovaný a je nezávislý. Soukup k tématu dodal, že Andrej Babiš tvrdí, že je to celé objednané.

»OLAF asi není zmanipulovaný, ale to, že do toho zasahuje EU zasahuje svými výroky, to je pravda. Vyhrožovali nám, že ty vyšetřovačky budou do voleb. To tam nepatří. Doufám, že OLAF jedná jako úřad. Podstata je v tom, že by do toho neměli zasahovat úředníci, a oni to prostě dělají,« vysvětlila Konečná. »Pan Babiš vždy hledá nepřítele a ten, kdo se mu nelíbí, tak proti němu jde. Mně je celkem ukradený, ať si ho klidně odsoudí, jestli si to zaslouží,« dodala Konečná.

Dalším téma bylo zkracovní pracovní doby. "Od začátku říkáme, že pracujeme nejvíce za nejméně peněz. Ženské v supermarketu pracují dvanáct hodin, navíc tam chodí i ve svátky. Jak je možné, že mají v Německu trojnásobný plat?" zeptala se Konečná.

Záznam celého pořadu je na webu Barrandov TV - https://www.barrandov.tv/video/153194-arena-jaromira-soukupa-30-4-2019

Níže najdete i pár fotografií z vysílání.

Fotogalerie

Autor: 
Mediální úsek ÚV KSČM
Zdroj: 
Barrandov TV