Rusko a východní Evropa slaví konec II. světové války a vítězství nad fašismem. NATO v těchto dnech provokuje v Estonsku na hranicích Ruské federace!

13. 5. 2019

Více než devět tisíc vojáků s těžkou obrněnou technikou, děly a letouny z Estonska a dalších čtrnácti zemí NATO v čele s armádou USA provokují v těchto dnech na Estonsko - Ruské státní hranici v rámci vojenských manévrů, které nesou název "Jarní bouře 2019"!

A to včetně vojáků Armády České republiky!!! Manévry potrvají do 17. května 2019.

Naopak v mnoha ruských městech v den výročí vítězství nad fašismem 9.5.2019 pochodovali desítky milionů lidí s portréty svých předků, kteří zahynuli, nebo byli těžce raněni ve II. světové válce v boji proti fašismu, v rámci tzv. akce „Nesmrtelný pluk".

V Moskvě šel v čele tohoto pochodu "Nesmrtelného pluku" i ruský prezident Vladimír Putin s fotografií svého otce, který byl za války těžce raněn. Řada těchto účastníků vyprávěla na televizní kameru o svých předcích, jejich těžké a smutné příběhy. Mnoho z nich jsou dosud nezvěstní, jejich rodiny neví, kde jejich předci padli ve II. světové válce za to, aby oni mohli žít!

Všichni tito lidé šli do ruských ulic vyjádřit touhu po míru, vědomi si strašných lidských i materiálních ztrát za II. světové války s vědomím toho, co válka přináší za utrpení, hrůzu a za zkázu!

Jak symbolické je tedy pro tento agresivní Severoatlantický vojenský pakt – NATO, organizovat válečné manévry na Ruské státní hranici v těchto květnových dnech. Velitelé NATO z USA a Evropy nemohli občanům Evropské unie v těchto dnech, kdy jsou lidé citliví na slovo válka a mír lépe ukázat agresivní podstatu a válečnické smýšlení této kontroverzní vojenské organizace. Organizace z dob studené války, která už podle tehdejších slibů a výzev  Václava Havla, bývalého Česko-Slovenského prezidenta měla být dávno zrušena!

Rozsáhlé manévry se odehrávají na několika místech státní hranice současně, zapojily se do něj stovky bojových vozidel, obrněné transportéry, bojová vozidla pěchoty i tanky. V estonském vzdušném prostoru se ho účastní bojová letadla i vrtulníky: mezi nimi jsou stíhačky Eurofighter britského královského letectva, polského letectva, britské a americké helikoptéry.

Česká republika účastí na těchto vojenských manévrech v tak citlivých dnech dokazuje, že v čele naší armády stojí váleční štváči, kteří nereprezentují vůli a zájmy svého národa! Jinak si účast našich vojáků nelze vysvětlit!

NATO rozpadem sovětského bloku zemí a Varšavské smlouvy kolem roku 1991 ztratilo protivníka ve studené válce a nyní, aby odůvodnilo svojí existenci hledá nepřítele. Našlo jej v Ruské federaci. Propaganda NATO jede naplno o tzv. "Ruské hrozbě"! „Ruský strašák“ je karta, kterou hrají pravicoví politici USA, napříč Evropou, včetně České republiky!

Realita je však jiná! Skutečnou hrozbou pro mír ve světě a pro lidstvo je právě agresivní vojenský pakt NATO a jejich vedoucí země USA. NATO vybombardovalo v 90. letech Jugoslávii, členskou zemi OSN bez mandátu Rady bezpečnosti OSN. Porušilo tím mezinárodní právo! Povraždilo tam tisíce nevinných lidí - civilistů a stovky dětí.

NATO v čele s USA rozvrátilo a vybombardovalo Irák, rovněž bez mandátu RB OSN, povraždilo tam 600.000 lidí, miliony lidí jsou stále v exilu a mnozí nezvěstní. NATO v čele s USA a Velkou Británií a Francií vybombardovalo Libyi, zavraždilo vůdce Libye Muammara Kaddafího, země je dodnes rozvrácena, hordy islámských hrdlořezů, které NATO vyzbrojilo tam válčí mezi sebou o moc, o území a o ropu!

NATO  vyzbrojovalo tzv. Syrskou exilovou opozici (rozuměj islámské fanatiky, žoldáky a dobrodruhy z celého světa), aby se zbraní v ruce svrhli legální syrskou vládu a demokraticky zvoleného prezidenta Sýrie Bašára Assada. V Sýrii jsou po 7 letech válčení desetitisíce mrtvých, rozmlácená města a továrny. To vše je výsledkem činnosti této válečnické organizace NATO!

Není to nic, co by bylo v zájmu občanů naší země!

Ovšem propaganda NATO jede naplno o tzv. "Ruské válečné hrozbě". Rusko je prezentováno jako válečný agresor. Jenže pozorný divák vidí, že opak je pravdou!

Není to Rusko, kdo by měl stovky svých tanků a obrněných vozidel na hranici s USA. Jsou to právě USA, kdo vypovídá mezinárodní smlouvy o omezení zbraní, kdo má na ruské státní hranici 60.000 plně vyzbrojených vojáků s tanky a těžkou obrněnou technikou. Další členské země NATO tyto počty vojáků a těžkých zbraní navyšují. Zloděj NATO, křičí – chyťe zloděje Rusko!

KSČM požaduje vystoupení naší republiky z této agresivní válečnické organizace, z NATO! Nechceme se dále podílet na válečných zločinech této organizace.

V těchto květnových dnech, kdy si připomínáme 74. výročí porážky fašismu je na místě vzpomenout ještě na jednoho našeho občana, který v té době položil život za osvobození naší republiky od fašismu. Vzkázal nám a našim generacím:

„Lidé bděte. Měl jsem vás rád!“ (J. Fučík).

Fotogalerie

Pochod Nesmrtelného pluku v Moskvě 9.5.2019
Ruský prezident Vladimír Putin v Nesmrtelném pluku s fotografií svého otce - Moskva 9.5.2019
Pohled na pochod Nesmertelného pluku v Petrohradě 9.5.2019
Autor: 
Mediální úsek Plzeňského KV KSČM
Zdroj: 
Mediální úsek Plzeňského KV KSČM