Dopis voličům

24. 5. 2019

Vážené dámy, vážení pánové,

nyní Vám píši nejenom jako vedoucí kandidátky „KSČM – Česká levice společně!“, ale především jako matka tříletého kluka. V politice jsem totiž nejenom pro to, abych bojovala za lepší budoucnost pro Vás, ale také (a především) pro něj. Pojďme změnit EU k lepšímu právě pro naše děti!

Evropská unie se potácí ve vážné krizi a její stav rozhodně neodpovídá očekávání Evropanů. Katastrofické vedení Evropské komise Jean-Claude Junckerem, kterého podpořila ČSSD, Hnutí ANO, KDU-ČSL a TOP 09, jen prohloubilo vážnost situace v Evropské unii!

Je třeba EU zásadním způsobem změnit! Musí znít hlas občanů a občané musí vidět a vědět, že je EU slyší a naplňuje jejich vůli!

Za kandidátku „KSČM – Česká levice společně!“ říkáme, že:

·         Dvojí kvalitě musí odzvonit!

·         Nechceme euro!

·         Budeme prosazovat české zájmy!

·         Chceme konec levné práce a pracující chudobě pod bičem exekutorů!

·         Pouze členské státy mají rozhodovat o otázkách azylu! Vždy jsme hlasovali a hlasovat budeme proti uprchlickým kvótám!

·         Chceme slyšet hlas občanů, chceme referenda, a to i o setrvání ČR v EU!

·         Některé pravomoci by se měly navrátit členským státům a je třeba posílit roli národních parlamentů!

·         Musíme zakotvit nadřazenost sociálních práv nad právy byznysu!

·         Odmítáme zákulisní hry evropských korporátních lobbistů!

·         Nechceme 300 miliard korun na zbrojení a evropskou armádu, ale na udržitelnou a důstojnou práci!

·         Evropský parlament musí mít právo navrhovat zákony a mít jedno sídlo!

·         Turecko do EU nepatří a Saudská Arábie není naším spojencem!

·         Nadnárodní korporace musí platit spravedlivé daně tam, kde k zisku došlo!

Teď nebo nikdy…  Ač to může znít jako klišé, tak EU mohou dostat z krize pouze ti zvolení poslanci, kteří jí chtějí vrátit zpět svým občanům. Evropskou unii nemůže již nadále ovládat kapitál bohatých korporací, ale pouze a jenom občané. Je zcela nepřijatelné, abychom i nadále zůstali loutkami. Je zcela nepřijatelné, aby země střední a východní Evropy byly nadále odpadkovým košem.

Pouze „KSČM – Česká levice společně!“ může tyto body naplnit a zajistit pro tento program v Evropském parlamentu spojence. Již v minulosti jsme dokázali, že to umíme. Byli jsme jedinou českou politickou stranou, která dokázala přesvědčit svoji politickou skupinu, aby hlasovala proti dvojí kvalitě potravin. Skupiny, ve kterých jsou ANO, KDU-ČSL a TOP 09, ODS, ČSSD, Svobodní, byly rozdělené. Dokonce i většina frakce Le Pen a Salviniho (bojovníka za posílání migrantů do ČR), do které chce vstoupit SPD, hlasovala pro zachování dvojí kvality! Jediná KSČM dokázala zabezpečit, že se celá skupina postavila proti dvojí kvalitě, že jí záleží na důstojnosti českých občanů a umí za jejich zájmy bojovat.

Dámy a pánové, nenechte za sebe rozhodovat ostatní! Váš hlas je důležitější než kdykoliv před tím! Vy totiž rozhodnete, jestli EU zůstane v současném stavu, či se změní a bude tu pro Vás a ne Vy pro ni. Máme možná poslední šanci na to, abychom vytvořili sociálně spravedlivou EU. Nenechme si ji proklouznout mezi prsty… Nenechme to tak a pojďme prosím tento pátek a sobotu volit číslo 9! Pojďme volit KSČM!

                                                                                                                      Vaše Kateřina Konečná

 

Autor: 
Ing. Kateřina Konečná - vedoucí kandidátky "KSČM - česká levice společně" do voleb do Europarlamentu 2019
Zdroj: 
Ing. Kateřina Konečná