Reakce Vojtěcha Filipa na výzvu Josefa Skály

2. 6. 2019

Mezi bývalým místopředsedou KSČM Josefem Skálou a současným předsedou strany Vojtěchem Filipem se rozhořel spor kvůli odlišným názorům na budoucí směřování strany. Filip se ostře ohradil proti rozhovoru Skály k volbám, který vyšel na Sputnik News, a vyčítá mu také účast na akci SPD. Skála vyzval předsedu, aby složil všechny své politické funkce, když dodá důkazy. Když ne, sám z politiky odejde.

Konkrétní podrobnosti o výzvě Skály zveřejnily Parlamentní listy - https://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Vztek-v-KSCM-ruda-rezba-Ro...

Filip na výzvu okamžitě zareagoval. "Výzva pana Skály má nejednu chybu a ta základní je dána. Komunisté neprohrávají ideový střet. On sám, tím, že přešel ideově k fašizující pravici, opustil proletářský internacionalismus a solidaritu. Vyměnil vlastenectví za nacionalismus. Nebude učit kolektivní orgány komunistů, jak mají postupovat. Nejde o můj spor s ním, jde o to, kdo kde stojí, kdo zrazuje vlastní stranu a podporuje ideové soupeře, kteří navíc lživě pomlouvají naši práci."

 

Autor: 
Mediální úsek ÚV KSČM