Dějiny křesťanské církve jsou dějinami potoků krve a bojů o světskou moc, vraždění, pálení, upalování, honů na čarodějnice, mamonění, hromadění majetku, řekl Grospič na ČT

1. 6. 2019

Stanislav Grospič byl hostem ve čtvrtek 30. května v pořadu Máte slovo. Řešily se tam církevní restituce. Mezi jeho oponenty byl například bývalý ministr kultury Daniel Herman.

"Církve dostaly podstatně více majetku, než dostat měly už proto, že zemědělská půda, která se jim do náhrady také započítávala, byla ohodnocena podstatně dráž než u jiných restituentů. Zatímco církve mohly počítat s cenou 44 korun za metr čtvereční zemědělské půdy, jiní restituenti se dočkali jen 7 korun a padesáti haléřů za metr. Proč se církve soudí o další majetky, ač slibovaly, že to nebudou dělat. Vy jste se zavázali, že nebudete žalovat obce a kraje, a vy jste je přesto žalovali, vy jste porušili tu dohodu. Dějiny křesťanské církve jsou dějinami potoků krve a bojů o světskou moc, vraždění, pálení, upalování, honů na čarodějnice, mamonění, hromadění majetku."

Odkaz na pořad: https://www.ceskatelevize.cz/porady/10175540660-mate-slovo-s-m-jilkovou/...

 

Autor: 
Mediální úsek ÚV KSČM