Hra na demokracii v podání Milionu chvilek

5. 6. 2019

Tak nám tady v České republice vznikla zajímavá situace paní Müllerová, řekl by Švejk, nad naší plnoletou demokracií! Za čísi peníze se tady dlouhodobě organizuje pouliční kampaň proti vládě pod rouškou "obav o demokracii a nezávislou justici v této zemi".

Spolek "Milion chvilek pro destrukci demokracie" se  sám pasoval do role vyšetřovatele, prokurátora, dokonce i soudce a vykonavatele pouličního linče! To jsme tady ještě neměli! To je něco nevídaného!

A to si napsali na svých webových stránkách, že účelem tohoto spolku je „podpora a kultivace demokratické kultury, občanské angažovanosti a veřejné diskuse v České republice“! Tomu se musí každý pousmát!

Vždyť každý, kdo má jiný názor než tento "dav" je označován za zrádce, Babišovce, agenta Kremlu či ruského kolaboranta.

Pikantní na celé věci je to, že největšími řvouny v pouličním davu proti vládě jsou Ti, kteří skutečně tuto republiku rozkradli – lidé z ODS a TOP 09. Saša Vonda – 700 milionů kauza ProMoPro,  Jiří „Narcista“ Pospíšil – politický „vandrák“, který už prošel od revoluce řadu politických stran. Mirek Kalousek, kterému Andrej Babiš neřekne jinak než „ten zloděj Kalousek“, kterému ani lidovci nemohou přijít na jméno, když vybral jejich pokladnu a přeběhl s penězi a pár členy KDU-ČSL do TOP 09. A mnozí další šíbři. K nim se přidávají další „super demokraté“ Piráti a „Starostové“!

A co je nyní záminkou pouličních protestů a žádostí o odvolání z funkce předsedy vlády Andreje Babiše?

Předběžná zpráva Evropské komise o auditu k čerpání evropských dotací Českou republikou! Předběžná!!! Která podle zjištění auditorů obsahuje nějaká zjištění, ke kterým se má nejdříve vyjádřit auditovaná strana, kdy má vysvětlit a případně doložit některé skutečnost. A až potom bude sepsána závěrečná zpráva na jejímž základě se budou provádět případná opatření!

Tak by měl vypadat normální postup!

Milion chvilek pro destrukci demokracie, ODS, TOP 09, Piráti a STAN už ale mají jasno!. Všimněte si, oni vlastně žádnou zprávu nepotřebují! Babiš je podle nich zloděj, kradl, zneužil dotace, poškodil Českou republiku, dělá ostudu, musí vrátit peníze, musí odstoupit z funkce, okamžitě se musí zastavit evropské dotace pro Agroferet a podobné frenetické výkřiky!

Jenže ono to začíná být postupně jinak. Ministerstvo průmyslu a obchodu ČR dnes zveřejnilo, že prověřuje čtyři dotační tituly, a že auditoři EK se v jednom případě spletli a chybovali oni! A další případy, že se prověřují! Že zatím bylo vyplaceno ze schválených dotací jen asi 40%, což je cca 100 milionů Kč, z celkové částky 250 milionů Kč, zbytek zatím ne!

Takže v normální slušné demokracii by bylo vhodné posečkat na skutečné závěry auditu a pak o nich jednat!

To co předvádí Milion chvilek pro destrukci demokracie je sprostá politická pouliční  kampaň.

Oni chtějí diktovat, kdo bude ve vládě a kdo ne! Rozhodnutí většiny občanů této země ve svobodných a demokratických volbách nechtějí akceptovat! Ale to už nemluvíme o demokracii, ale o destrukci demokracie!

Na tiskové konferenci KSČM ze dne 4.6.2019 k tomu předseda KSČM Vojtěch Filip řekl:

Já jsem právník a musel bych se stydět a vrátit diplom, kdybych tady nyní pronášel nějaké soudy k tomu auditu, když jsem tu zprávu jako poslanec nedostal a nečetl jsem ji! Ta zpráva jak známo byla od Evropské komise zaslaná v režimu "důvěrná". Ale tady ji šíří veřejně media! Já nevím jestli je to zase nějaký účelový mediální "fejk", nebo je pravá. Až obdržím tu zprávu a bude autorizovaná, že je od EK, a bude to oficiální překlad do českého jazyka, dokážu se k ní vyjádřit. Ale zatím jsem žádnou zprávu nedostal do ruky!

KSČM odmítá názory, aby odpovědi k výtkám auditorů nepsali ministři české vlády zodpovídající za daný rezort. Bylo by to neústavní a tyto odpovědi by se mohly ze strany EK zpochybnit!

Podotýkám, že od října 2018 se žádné dotace Agrofertu nevyplácí!

KSČM podpoří, aby se tento bod dostal mimořádně na pořad dnešního jednání Poslanecké sněmovny. Podpoříme i to, aby se touto oficiální zprávou a jejími závěry zaobíral Kontrolní výbor Poslanecké sněmovny, případně Nejvyšší kontrolní úřad ČR. Ale v tuto chvíli není nic oficiálního na stole. Také proto podpoříme projednávání tohoto bodu, abychom dostali řádné podklady.

Zde je odkaz na tiskovou konferenci KSČM:

https://www.kscm.cz/cs/aktualne/aktuality/tiskova-konference-kscm-k-aktu...