Kroky Pirátské strany ohledně údajného zneužívání evropských dotací začínají vypadat diletantsky a nezodpovědně!

7. 6. 2019

V České republice organizuje skupina "Milion chvilek pro demokracii" mohutné demonstrace lidí, které se rozšířily do dalších měst po celé zemi, proti předsedovi vlády Andreji Babišovi z Hnutí ANO 2011, nové ministryni spravedlnosti Marii Benešové a ministru zemědělství Miroslavu Tomanovi.

Novou eskalaci těchto pouličních protestů vyvolala zpráva v Hospodářských novinách, které patří českému miliardáři žijícím v exilu Zdeňku Bakalovi. Tyto noviny zveřejnily závěry z předběžné "důvěrné zprávy Evropské komise", o výsledcích auditu přidělování finančních dotací z peněz Evropské unie v České republice. Tyto noviny se přitom odvolávají na to, že mají tuto důvěrnou zprávu a že mají obsah této zprávy potvrzený několika důvěryhodnými zdroji z EK, kteří ale nechtějí být jmenováni !?!?

Pirátská strana v čele s jejím předsedou Ivanem Bartošem patří k těm parlamentním stranám, které tvrdí, že premiér, který vlastní Holding Agrofert (který premiér před nějakým časem převedl do svěřenského fondu a neřídí jej), zneužívá svého postavení při čerpání finančních dotací z EU pro své firmy v Holdingu a přitom je podle nich ve střetu zájmů. Že díky tomu bude muset Česká republika tyto peníze vrátit EU, právě na základě tohoto auditu! Tvrdí i další věci, ze kterých vychází zatím ničím oficiálním nepodložená obava, že díky tomu vzniknou škody státu na penězích daňových poplatníků.

Piráti patří k těm, kteří na základě této důvěrné a předběžné zprávy EK o auditu (!), kterou údajně nemají v ruce a nečetli ji, podle prohlášení Ivana Bartoše (!), svolávají lidi do ulic na demonstrace a štvou proti premiérovi a dalším vysoce postaveným funkcionářům státu. Ale rozeštvávají tím i celou republiku, protože politické Hnutí ANO 2011 má velkou podporu voličů, což se ukázalo i v nedávných svobodných, demokratických volbách do Evropského parlamentu, které se konaly ve dnech 24. - 25. 5. 2019!.

Tak jak přichází postupně informace v čase a začínají se k této kauze veřejně vyjadřovat příslušné kompetentní státní orgány a dotčené osoby, stále více se odhaluje, že postup Pirátské strany je více diletantský, než racionální! Že jde více o pouliční politickou kampaň, než o podstatu problému a právní stránku věci.

Na základě toho však atmosféra ve společnosti houstne. Už se začínají fyzicky napadet a mlátit různí politici. Jak daleko je k tomu, než se začnou házet kameny, zápalné lahve, či dokonce střílet?

Jak nezodpovědné jsou kroky této parlamentní Pirátské strany odhaluje i videorozhovor DVTV s předsedou strany Ivanem Bartošem (viz odkaz níže).

Jen pro úplnost. KSČM ústy svého předsedy Vojtěcha Filipa řekla, že bude postupovat tak, že se nejdříve s českou verzí autorizované zprávy EK seznámí, zatím že ji poslanci KSČM neobdrželi, a pak teprve bude KSČM vydávat veřejná stanoviska a navrhovat opatření. Do té doby, nebude KSČM k této věci vydávat žádná veřejná prohlášení a nebude svolávat žádné pouliční demonstrace!

Piráti v čele s předsedou strany a poslancem Ivanem Bartošem zvolili opačný postup! Je to jejich závažné politické pochybení!

Piráti budou muset potom přijmou zodpovědnost za důsledky tohoto postupu, za rozeštvávání republiky! Růst nenávisti ve společnosti se nedá měřit financemi, ale je to v politice drahá komodita!

Zde je odkaz na videorozhovor, které opravdu stojí za to: