FOKUS Václava Moravce - Doba dezinformační - fraška ze strany České televize

4. 7. 2019

Tak jsme v těchto dnech zhlédli v televizi upoutávku na nedělní pořad České televize – FOKUS Václava Moravce, který se bude vysílat 7.7.2019, od 20:00 hodin na ČT 1.

Téma a název pořadu – DOBA DEZINFORMAČNÍ.

Profilový štítek pořadu: Složitý svět přeplněný informacemi. Jak se v nich vyznat? Jak odlišit fakta od výmyslů a lží? A komu prospívá informační chaos?  

Pozvání do diskuse přijali údajně tito odborníci na informace: armádní generál Petr Pavel, astronom Jiří Grygar, politický geograf Michael Romancov, politoložky Anna Durnová a Petra Vejvodová nebo analytik František Vrabel.

Z výše uvedeného složení „odborníků“ je patrné, že se jedná o další ze série vymývání mozků české veřejnosti touto televizí.

Armádní generál Pavel, známý jako zastánce extremistických názorů, člověk nebezpečný této zemi, zastánce válečnických konfrontačních názorů NATO vůči Ruské federaci. Neschopen vnímat i jiné pohledy lidí na svět.

Michael Romancov, vysokoškolský profesor, původem občan SSSR, bytostně nenávidí současné vedení Ruské federace, rovněž sklon k jednostranným a extrémistickým názorům. 

Jiří Grygar, pravicový a náboženský aktivista, odsuzující předem všechno na levé straně politického spektra. Zřejmě odborník na mimoplanetární komunikaci, jinak si nelze vysvětlit jeho účast v tomto pořadu. A tak bychom mohli pokračovat.

Tento pořad je předem odsouzen k jednostranným závěrům – pravicovým, pro NATOvským, proamerickým, protiruským!

Není v něm místo pro širší spektrum názorů! Divíme se (i když ne zase tolik – když víme co dlouhodobě dělá ČT), proč Václav Moravec nepozval do tohoto pořadu například Dr. Stanislava Novotného – bývalého policejního prezidenta ČR a nyní předsedu Asociace nezávislých medií, aby také zazněl jiný názor a byl představen jiný pohled na věc dezinformací? 

Ať je to pestrá diskuse, ať je to soutěž různých názorů a argumentů k dezinformacím, sloužící k názorovému obohacení diváků a k jejich svobodné tvorbě názorů, která by kultivovala naši mediální scénu i společnost. Také vedení ČT by se něco dozvědělo o této televizi!

Ale to se v České televizi nenosí. Ta plní jiné úkoly! Manipulovat vhodně českým veřejným míněním!

Česká televize si vysloužila nepěknou vizitku – že je to českými občany placená zahraniční televize, která sem do České republiky přenáší a obhajuje názory západních velmocí. Je to televize, která nesleduje české národní zájmy! Televize, která kryje porušování mezinárodní práva a vojenské agrese a válečné zločiny západních zemí proti členským státům OSN (konkrétně Jugoslávie, Irák, Sýrie, Libye aj.).

Takže pane Moravec – díky, nemáme zájem! Váš pořad o dezinformacích bude jen zase jednostrannou propagandou České televize! 

Autor: 
Mediální úsek Plzeňského KV KSČM
Zdroj: 
Mediální úsek Plzeňského KV KSČM