Prezident republiky má právo znát názor představitelů obou stran a jejich důvody pro výměnu ministra kultury, řekl na ČT Grospič

5. 7. 2019

Schůzka prezidenta Miloše Zemana, premiéra Andreje Babiše a vicepremiéra a šéfa ČSSD Jana Hamáčka nenaplnila očekávání sociálních demokratů. Podle některých členů ČSSD je nyní jedinou možností, odchod strany z vlády. O schůzce Stanislav Grospič diskutoval v pořadu Devadesátka na ČT24 s M. Kalouskem (TOP 09), R. Fialou (SPD), J. Volným (ANO 2011) a M. Šmardou (ČSSD).

"Vnímám vážnost dané situace ve složení vlády. Rozumím i skutečnosti, že pan předseda Hamáček chce, aby situaci a další kroky ČSSD posoudilo její předsednictvo. Nicméně odpovědnost za složení a fungování mají obě koaliční politická uskupení. Myslím si, že prezident republiky má právo znát názor představitelů obou stran a jejich důvody pro výměnu ministra kultury. Myslím si také, že se dalo očekávat, že rozhodnutí prezidenta republiky dnes nezazní,“ řekl mj. Stanislav Grospič.

Více na https://www.ceskatelevize.cz/porady/11412378947-90-ct24/219411058130704/

Mediální úsek ÚV KSČM