Stanislav Grospič k možnosti vládního angažmá KSČM

10. 7. 2019

Místopředseda ÚV KSČM Stanislav Grospič se vyjádřil k možnosti vládního angažmá KSČM jakožto následníka ČSSD v koalici s hnutím ANO, které označil jako politický subjekt likvidující své spojence.

„My, tedy KSČM, o vstupu do vlády s Andrejem Babišem jako náhrada ČSSD neuvažujeme. Při jednáních s panem premiérem jsme se shodli, že se naše názory velice liší a jen těžko bychom hledali společnou řeč. Proto jsme ochotni vládu Andreje Babiše podporovat pouze ze zákulisí a pod podmínkou, že nám pomůže prosadit některé body našeho programu.

Závažnějším důvodem nicméně zůstává to, že nemáme zájem o likvidaci naší strany stejným způsobem, jakým proběhla u ČSSD.

KSČM nestojí o Babišův polibek smrti. Dokázali jsme přežít 30 let demokracie, dokážeme přežít i Andreje Babiše. On potřebuje nás, my potřebujeme jeho. Naše role se od dob StB prohodily, ale základní pravidlo zůstává. Je třeba si ho držet dostatečně blízko, aby nám z něj mohly plynout výhody, ale zároveň dostatečně od těla, aby se pro nás nestal příliš nebezpečným.“

Celý článek zde:

Zdroj: 
https://tiskovka.info/