Zastupitelé Prahy 6 se "podělali strachy" a hlasovali tajně o odstranění sochy maršála Koněva, aby občané nemohli vidět, jak kdo ze zastupitelů hlasoval!

13. 9. 2019

Pikantní na celé záležitosti je ještě to, že se v odůvodnění při odstranění sochy maršála Koněva odvolávali na právní analýzu, kterou jim vypracovala a nabídla zdarma americká advokátní kancelář, kterou si Praha 6 neobjednala!? Není se co divit, nebot současný starosta Prahy 6 je synem bývalého velvyslance České republiky z dob Václava Havla v USA. A američané tady mají svoje zájmy, svoje lidi a zaverbované tajné agenty! Vede se tady boj za přepsání historie naší země!

Začínají se objevovat titulky - Hrdinové z radnice z Prahy 6 bojují úspěšně s mrtvými!  Kdyby hloupost nadnášela..., Láska a pravda v Praze nezvítězila. Zvítězila lež a nenávist! Aj.

Zveřejňujeme stanovisko Mgr. Marty Semelové, předsedkyně Krajského výboru KSČM Praha k projevu starosty Ondřeje Koláře na zastupitelstvu městské části Praha 6. 

Snůšky lží, polopravd a dezinformací vytržených z historických souvislostí orámovaly čtvrteční projednávání budoucnosti pomníku maršála Koněva na Náměstí Interbrigády zastupitelstvem městské části Praha 6, jehož jsem se zúčastnila. (Vystoupit mě tito demokraté nenechali).

Nejen fatální neznalost dějin, ale především účelové přepisování historie, ubohost a fanatická nenávist ze strany některých vystupujících z řad občanů i zastupitelů městské části vůči našim osvoboditelům, to byl jednací den tohoto zastupitelstva..

Následné hlasování je skandální urážkou Rudoarmějců padlých za naši svobodu. Bez těchto obětí, bychom tady dnes nebyli. Nebyl by tady ani starosta Prahy 6 Ondřej Kolář (TOP 09) se svými věrnými, nebyl by tady primátor Hřib, který zuřivě odmítá vrátit desku připomínající rozhodující roli I. Ukrajinského frontu pod vedením maršála Koněva při osvobozování Prahy na Staroměstskou radnici.

Tito falzifikátoři dějin nesahají sovětským hrdinům bojujícím za mír ani po paty.

S hořkostí musím říct, že ač Pražanda, stydím se za Prahu, stydím se za zastupitele Prahy 6, za vedení hlavního města.

Namísto úcty k lidskému životu z nich čiší zloba, namísto pokory arogance, namísto pravdy lži a pokrytectví.

Zároveň však pociťuji hrdost, když vidím kolem sebe pamětníky, ale i mladé kluky a děvčata, kteří se nevzdávají a bojují proti lidské hlouposti, proti živenému antikomunismu a snahám vymazat paměť národa. A věřte, že i v naší matičce Praze nás není málo.

 

Jiří Zimola, bývalý hejtman Jihočeského kraje za ČSSD:

Fascinovaně sleduji, co se v Česku děje. Hrdinové naší doby bojují s mrtvými, protože jsou příliš zbabělí, aby sváděli bitvy se živými. Litují se, když na jejich hrubý pytel někdo přišije hrubou záplatu. Mají svou jedinou pravdu a svět v jejich podání je černobílý. Jako historií poučený paranoik se ale musím ptát, proč se kolem sochy maršála spustil takový povyk a co se právě teď děje "za oponou", kam obyčejný smrtelník nevidí. Děkuji těm chytřejším z vás, kteří mne třeba budete chtít uklidnit, že "za oponou" se nic neděje a že není důvod být podezíravý. Pak je ale zpráva o pomníku tím nejsmutnějším svědectvím naší přítomnosti.

Autor: 
Mediální úsek Plzeňského KV KSČM
Zdroj: 
Internet