Přišel čas, kdy se musí vyložit karty na stůl, kdo za koho kope! 

16. 10. 2019

Poslanecká sněmovna bude ve čtvrtek, dne 17.10.2019 projednávat výroční zprávy České televize za několik předchozích let. Pokud je neschválí, padne Rada ČT a bude se volit nový generální ředitel České televize. 

Je to zásadní osudové rozhodování, které může zásadně změnit klima v naší společnosti! Věc, kterou mohou "teď", v nejbližší době udělat poslanci (politici), aby následně mohlo dojít ke změnám ve vedení ČT a potažmo k pozměnění skladby vysílaných pořadů, ale hlavně ke změně v obsahu  a kurzu politického zpravodajství ČT.

Jak známo, Česká televize je dlouhodobě terčem kritiky různých mediálních odborníků, velkého množství občanů, ale i některých politických stran především KSČM, SPD (jmenujme z těch parlamentních stran).

Zpravodajství České televize je vyčítáno, že působí jako zahraniční televize za peníze českých daňových poplatníků. Že našim občanům prezentuje jako hlavní politické komentáře tiskových agentur západu, především britské BBC, Reuters, americké AP a dalších agentur. Ty však prezentují pohled na události ve svědě z jejich velmocenského pohledu. České národní zájmy jsou jiné!

A tak jsme svědky, že ČT mediálně kryje, ignoruje a zdůvodňuje vojenské agrese a válečné zločiny USA, Velké Británie i Francie na různých místech ve světě, např. před časem v Libyi, v Sýrii, Iráku, ale i v Jugoslávii aj. ČT nevidí fašisty na Ukrajině. Nemá potřebu konfrontovat tyto válečné agrese s mezinárodním právem a Chartou OSN a podle toho tvořit hodnocení událostí. Z napadených států a z jejich vrcholných politiků spoluvytváří zločince a z válečných agresorů bojovníky za demokracii?!

Teď je příležitost toto České televizi zatrhnout a změnit obsah vysílání ku prospěchu celé naší země! 

Mohou to udělat jen námi volení politici! Poslanci Parlamentu České republiky!

Nejhlasitěji jsou slyšet požadavky a názory vedoucích představitelů ČSSD, současného ministra kultury Lubomíra Zaorálka a předsedy ČSSD Jana Hamáčka. Oba jsou pro schválení výročních zpráv ČT, tedy pro pokračování současné linie obsahu zpravodajství České televize. Položme si otázku proč?

Jak známo Lubomír Zaorálek je bývalý ministr zahraničních věcí ČR, který se po nástupu do funkce ministra ničím (!), ale skutečně ničím neodlišil od jeho předchůdce, tehdejšího pravicového předsedy TOP 09 Karla Schwarzenberga. Bezmezně podporoval americké válečné operace proti Sýrii, napomáhal podrážet autoritu Rady bezpečnosti OSN, podporou tzv. Koalice 60-ti států v boji proti terorismu v čele s USA, kdy USA i jménem naší země bombardovaly v Sýrii syrskou pozemní armádu, která bojovala s islámským státem, kdy USA ničily infrastrukturu Sýrie, elektrárny, továrny, vodovody! To vše bez mandátu Rady bezpečnosti OSN! Za svojí činnost si vysloužil mezi lidem přezdívku „Zadolárek“. Tento člověk trvá na tom, aby vládní koalice schválila výroční zprávy ČT. Požaduje jménem ČSSD záruky od premiéra Babiše, že poslanci zvolení za ANO budou hlasovat pro schválení výročních zpráv! Ministr Zaorálek také před několika dny zpochybnil trestní oznámení, která vzešla z vyšetřovací komise ke kauze privatizace OKD uhlobaronem Zdeňkem Bakalou (žijícím v zahraničí).

Tím nejvýznamnějším představitelem ČSSD, který požaduje po Babišovi kladné hlasování pro schválení výročních zpráv ČT od poslanců ANO je předseda ČSSD Jan Hamáček, současný ministr vnitra a zarytý zastánce a obhájce všech válečných avantýr NATO! Jak známo, Hamáček je členem správní rady amerického Aspen Institut Prague! 

Jde o mezinárodní nevládní neziskovou organizaci, která byla založena v roce 1950 americkým podnikatelem Walterem Paepckem jako tzv. think-tank. Z velké části je financována příspěvky rodinných a firemních nadací největších světových miliardářů jako Carnegie Corporation, The Rockefeller Brothers Fund, či Fordovy nadace. Dnes je Aspen Institut tvořen sítí poboček v řadě zemí světa. Ve správní radě centrály sídlící ve Washingtonu DC zasedá bývalá poradkyně pro národní bezpečnost prezidenta George W. Bushe Condoleeza Rice, bývalá ministryně zahraničních věcí USA ve vládě prezidenta Billa Clintona Madeleine Albrightová, která organizovala válku proti Srbsku, či bývalý generální tajemník NATO z doby války proti Srbsku Javier Solana.

V roce 2012 byla pobočka této organizace otevřena i v ČR. Za její otevření lobboval bývalý ministr zahraničí Karel Schvarzenberg (TOP 09). Finančně její vznik podpořil finančník Zdeněk Bakala, který nechvalně privatizoval OKD. Jan Hamáček, předseda ČSSD je dnes členem správní rady Aspen Institute Prague o.p.s. O tom se v minulosti například bývalý vicekancléř exprezidenta Václava Klause Petr Hájek vyjádřil jako o „páté koloně“ USA v Praze.

Taková je dnes situace v údajně levicové ČSSD?!

Budeme sledovat, jak celé hlasování dopadne.

Další informace k činnosti České televize si můžete přečíst pod tímto odkazem níže:

https://plkr.kscm.cz/cs/aktualne/aktuality/ceska-televize-nehorazne-lze-...

 

Autor: 
Mediální úsek Plzeňského KV KSČM
Zdroj: 
Mediální úsek Plzeňského KV KSČM