Tábor: Celorepublikové veřejné shromáždění vlasteneckých sil České republiky

27. 10. 2019

Manifestace k 101. výročí vzniku Československé republiky a zachování platnosti Benešových dekretů, pořádaná vlasteneckými organizacemi dne 26. října 2019 v Táboře pod záštitou prezidenta republiky Miloše Zemana.

Na manifestaci se shromáždili zástupci vlasteneckých sil z celé republiky. Za všechny jmenujme alespoň Jaroslava Baštu, který přednesl hlavní slavnostní projev. Dále se zúčastnili promovaný historik Jiří Jaroš Nickelli, předseda ÚV KSČM Vojtěch Filip, předsedkyně Jč KV KSČM Alena Nohavová a zástupci všech okresních organizací Jihočeského kraje a okolních krajských výborů, předseda strany Rozumní Petr Hannig a celá řada dalších významných osob vlasteneckého hnutí v ČR. Celý akt s přehledem moderovala Kateřina Jirousová. Setkání o počtu asi 450 účastníků se konalo symbolicky u sochy Mistra Jana Husa v Husově parku v Táboře. Cílem manifestace bylo také upozornit na přepisování dějin. Účastníci přijali „Táborský manifest“, kterým vlastenecké síly lidu České republiky oznamují veřejnosti, že jsou připraveny ke sjednocení všech svých sil k odporu proti dalšímu prolamování dekretů prezidenta Československa Dr. Edvarda Beneše. To už nelze dovolit! 

Celá akce začala už od dopoledních hodin pokládáním pietních kytic a věnců v prostoru Památníku Dr. E. Beneše v Sezimově Ústí, kde zástupci jednotlivých delegací položili kytice a pietní věnce. Odpolední shromáždění bylo zahájeno v Táboře u sochy Mistra Jana Husa příchodem praporečníků se zástavami vlasteneckých organizací a čestných stráží k pomníku Mistra Jana Husa za zvuků Husitského chorálu.

Fotogalerie

Autor: 
jk
Zdroj: 
foto KSČM, Maršálek, iný, text vlastní