V Plzni se uskutečnilo 9. zasedání Plzeňského krajského výboru KSČM

12. 12. 2019
V pondělí, dne 9.12.2019, se uskutečnilo v budově KSČM v Plzni, od 16:00 hodin, zasedání pléna Plzeňského KV KSČM. 
 
Plénum KV KSČM projednalo:
 
* Závěrečné hodnocení příprav a průběhu kampaně výročních členských schůzí ZO KSČM, které probíhaly v našem kraji od 15.9.2019 do 20.11.2019.
 
* Stav příprav, dosavadní průběh a výsledky okresních konferencí KSČM s tím, že ve 3 okresech Plzeňského kraje proběhnou konference ještě v lednu 2020. Jedná se o okresy Tachov, Plzeň-jih a Plzeň-město.
 
* Informaci o stavu příprav na krajskou konferenci KSČM, která se uskuteční dne 22.2.2020 v Plzni
 
* Informaci o stavu příprav na krajské volby do Zastupitelstva Plzeňského kraje a voleb do Senátu ve dvou volebních obvodech Plzeňského kraje, které se uskuteční na podzim roku 2020. Kolem tohoto bodu se rozvinula širší diskuse, především na téma jak vést předvolební kampaň a sestavení krajské kandidátní listiny. O všech těchto námětech se bude jednat na prvním zasedání výkonného výboru KV KSČM 6. ledna 2020.
 
* Vzalo na vědomí informaci z posledního jednání Ústředního operativního volebního štábu v Praze k přípravě krajských a senátních voleb v roce 2020.
 
* Schválilo s připomínkami plány práce krajských orgánů KSČM na I. pololetí roku 2020
 
* Schválilo plán krajských akcí na rok 2020, které budou organizovány pod hlavičkou plzeňského KV KSČM
 
* Schválilo rozpočet Plzeňského KV KSČM na rok 2020 a vzalo na vědomí kladné stanovisko Krajské revizní komise KSČM k tomuto rozpočtu.
 
* Vzalo na vědomí informaci o čerpání rozpočtu KV KSČM za 1.- 3. Q 2020 s tím, že hospodaření KV KSČM je v přebytku a dosavadní čerpání velmi úsporné.
 
* Vzalo na vědomí ústní informaci o práci poslaneckého klubu KSČM, kterou podal přítomný poslanec PhDr. Ing. Jiří Valenta. Diskuse a dotazy na poslance se týkaly schvalování výročních zpráv České televize a postoji poslanců KSČM k těmto zprávám. Dále kolem schválení rozpočtu České republiky na rok 2020 a růstu minimální mzdy.
 
* Vzalo na vědomí ústní informaci o práci Klubu zastupitelů zvolených za KSČM v Plzeňském kraji
 
* Provedlo kontrolu plnění usnesení z minulých jednání KV KSČM.
 
 
Autor: 
Mediální úsek Plzeňského KV KSČM
Zdroj: 
Mediální úsek Plzeňského KV KSČM