Další projev státního terorismu USA v Iráku

3. 1. 2020
 
V noci 3.1.2020 americká armáda spáchala na okraji hlavního civilního letiště v iráckém Bagdádu další ohavný teroristický čin. Zavraždila tam iránského generál majora Quasema Sulejmaniho s jeho doprovodem, kteří přiletěli do Iráku na pozvání šítského iráckého opozičního hnutí.
 
Generál Sulejmani se svým doprovodem vystoupil z letadla, nasedl rychle spolu s iráckou delegací, která jej přišla přivítat na letiště do dvou vozidel a vyjížděli z letiště. V tu dobu je začaly pronásledovat americké bojové vrtulníky, které na ně na okraji letiště spustily raketovou palbu. Ti, co jeli v autě neměli žádnou šanci, všichni byli zavražděni, někteří z nich uhořeli, těla některých z nich byla rozervaná na kusy. Byl to masakr!
 
Příkaz k tomuto bezprecedentnímu útoku prý vydal podle prohlášení Pentagonu sám americký prezident Donald Trump. Tiskové agentury píší, že bylo zavražděno 7 - 10 lidí. Podrobnosti se ještě upřesňují a zbytky lidských těl byly odvezeny na zkoumání.
 
Velením amerických vojenských sil v Pentagonu bylo vydáno prohlášení, že se jednalo "o obranná opatření" a že se USA zaměřily na „odrazení budoucích íránských plánů útoku na USA“? Něco neslýchaného a nehorázného! Tato obranná opatření jsou však prováděna Američany 10 000 kilometrů od americké státní hranice!?!
 
Jinými slovy USA si podle tohoto výroku vyhrazují právo zabít kohokoliv a kdekoliv ve světě, se zdůvodněním, že jde o to odradit někoho dalšího od budoucích plánů na útok na USA, nebo jeho občany!?
 
Ministr zahraničních věcí USA Mike Pompeo přispěchal s prohlášením, kdy okomentoval tuto událost už otřepanými frázemi, které používají představitelé USA, když někoho ve světě jejich armáda či tajné služby zavraždí, že obyvatelé Iráku jsou šťastni, že byl Sulejmani zabit!? (Občas používají také formulaci „ten nikomu scházet nebude“).
 
Ovšem, jak jsou Iráčané rádi, když USA armáda někoho zavraždí v Iráku jsme viděli nedávno, doslova před několika dny, kdy americký bezpilotní letoun armády USA zavraždil 25 civilistů a přibližně dalších 50 jich zranil. Rozezlení Iráčané pak zaútočili kameny a zápalnými lahvemi na ambasádu USA v Bagdádu a poškodili ji. USA tyto vraždy komentují běžně slovy, že se jednalo o radikály, i když třeba povraždili svatebčany, jako se to stalo v jiných případech v Afghanistánu.
 
V pátek ráno 3.1.2020 se na Ministerstvu zahraničních věcí Iránu uskutečnuila v 07:00 hodin mimořádná porada jíž předsedal sám ministr zahraničí Muhammad Jurad Zarif k tomuto americkému útoku. Z porady vzešlo prohlášení, že se jedná ze strany USA o odsouzeníhodnou a zločinnou činnost USA. Bylo řečeno, že tato brutalita a hloupost nepochybně zlepší odpor proti mezinárodnímu zločinci USA ve světě. Iránský stát využije všechny své kapacity, politické, právní i vojenské aby byl tento ohavný zločin „Američana“ potrestán.  „Američan“ zavraždil našeho milovaného bratra – generála Sulemaniho!
 
V jiných prohlášeních iránských duchovních představitelů se píše, že tento hrozný zločin je spolehlivým důkazem zla ďábla, světového Američana. Pomstíme se na všech pachatelích, prohlásil Ajatollah Ali Chamenei! Krev našich bratrů bude splacena krví Američanů!
 
Bude zajímavé sledovat, jak se k tomuto teroristickému útoku armády USA v Bagdádu postaví ministr zahraničních věcí ČR Petříček. Jím vedené ministerstvo vydalo nedávno prohlášení v němž odsoudilo útoky obyčejných Iráčanů na americkou ambasádu v Bagdádu a zároveň v něm kritizovalo iráckou vládu, že ambasádu USA nedokázala ochránit. O zavraždění desítek nevinných Iráčanů americkým bezpilotním letounem ani slovo! Co bychom také od ministra Petříčka mohli očekávat?
 
Jak známo, USA okupují vojensky Irák, členský stát OSN, bez mandátu Rady bezpečnosti OSN! Ještě z dob prezidentování George Bushe mladšího, který zaútočil na Irák pod falešnou záminkou, že Irák vlastní zbraně hromadného ničení. Již před mnoha roky organizace "Lékaři bez hranic" vydala prohlášení, že američané v Iráku zabili při vojenské invazi 600.000 (!) nevinných iráckých občanů a miliony jich byli na útěku ze svých domovů, aby si zachránili holý život. 
 
Autor: 
Mediální úsek Plzeňského KV KSČM
Zdroj: 
www.irna.ir, www.ina.iq, www.vesti.ru, www.mzv.cz