Zabít každého Američana! Mrtvý Američan dobrý Američan! Americkou krev za krev Iránců!

3. 1. 2020

Na většině náměstí větších iránských měst se dnes sešli lidé, aby uctili památku zavražděného generál-majora Quasema Sulejmaniho s jeho doprovodem, které brutálně zavraždili američtí vojáci v noci z 2. na 3.1.2020 na Bagdádském letišti v Iráku. 

Vzplanuly zde obrovské vášně, lidé pláčou na náměstích a v ulicích měst nad zavražděním národního hrdiny, oblíbeného generála a zároveň žádají tvrdou odplatu vůči Američanům! Krev amerických vrahů za krev Iránských hrdinů!

Provolávají se různá hesla, například: Zabít každého Američana! Smrt americkým okupantům! Mrtvý Američan, dobrý Američan! Pryč s americkými okupanty! Konec amerického státního teroru!

Situace může přerůst v nekontrolovatelnou eskalaci násilí a vraždění, až ve válečný konflikt!

Američané překročili tímto státním terorem vůči Iráncům pomyslnou červenou čáru, což hrdý iránský národ odmítl tolerovat!

USA porušily tímto ohavným teroristickým útokem všechny myslitelné normy soužití mezi státy i mezinárodní právo! Podle Iránců musí nést za tento ohavný zločin následky! 

Není to první případ, kdy takto Američané vraždili!

Mezinárodní společenství by mělo vůči USA zasáhnout a mělo by přestat se slepou podporou USA a bezmeznou oddaností vůči nim! Kdyby se takto agresivně chovala každá světová velmoc jako USA, tak už by tato planeta dávno neexistovala a lidstvo by vyhynulo!

KSČM dlouhodobě upozorňuje na to, že USA v Sýrii, i v Iráku porušují mezinárodní právo a vraždí zde nevinné obyvatelstvo! Česká vláda i Ministerstvo zahraničních věcí ČR dlouhodobě podporují USA v této agresivní činnosti a ignorují zásadní připomínky KSČM! 

Tady jsou důsledky!!!

Autor: 
Mediální úsek Plzeňského KV KSČM
Zdroj: 
Mediální úsek Plzeňského KV KSČM. www.irna.ir