Amerika v nové roli, tentokrát v roli teroristů!

8. 1. 2020

Usmrcení šéfa Iránských revolučních gard Kásima Solejmániho. Odmítnutí USA vydat vízum šéfovi iránské diplomacie Mohammadovi Džavádovi Zarífovi, který chtěl ve čtvrtek 9.1. 2020 vystoupit před Radou bezpečnosti OSN a vyjádřit se ke smrti iránského generála, kterého americká armáda na příkaz Donalda Trumpa zabila..

Dvě události s příchodem nového roku, které dokazují jak si světový vůdce boje proti terorismu – Spojení státy americké - USA ve skutečnosti vysvětlují a představují  pojmy boj proti  terorismu a dodržování demokracie.

USA i v tomto případě opětovně ukázali, že NATO ke svému jakémukoliv rozhodnutí nepotřebuje souhlas žádného ze svých spojenců, natož pak ČR !

Je zřejmé, že napětí mezi USA a Iránem bude po tomto americkém teroristickém činu eskalovat a svět bude do něj vtahován.

Naši nejvyšší státní činitelé k událostem zatím spíše mlčí. Netýkají se totiž válečných hrůz, nelidskostí a zabíjení v Ruské federaci nebo v Číně. Jedná se totiž o největšího našeho spojence, který je každodenně prezentován jako kolébka nejvyšších humanitárních hodnot – USA.

Lze ale nejen od prezidenta republiky Zemana, který je neochvějným zastáncem našeho členství v teroristickém  uskupení NATO očekávat vyjádření požadující naše vystoupení z něj ?

Zatím to vypadá, že vůle mnohých občanů o vystoupení ČR z NATO bude i tentokrát nevyslyšena. Čeští vojáci v zahraničních misích Afghánistánu, Mali, Iráku budou dále posluhovat zájmům USA, kteří se neštítí zabíjet kdekoliv a kdykoliv, pokud je to v jejich mocenském zájmu.

Mgr. Miroslav Kavij, předseda Plzeňského KV KSČM
Mgr. Miroslav Kavij, předseda Plzeňského KV KSČM