Po raketovém útoku Iránu se konflikt mezi Iránem a USA přesunul do medií! Zuří informační válka!

8. 1. 2020

Nad ránem 8.1.2020 odpálil Irán své rakety na americké základny v Iráku, jako odpověď na teroristický útok armády USA, při kterém byl v Bagdádu zabit oblíbený iránský generál Sulejmani a jeho doprovod.

Od tohoto okamžiku se válka mezi Iránem a USA přenesla do proslovů politiků a do medií! Nyní jde o to, jak po zhlédnutí zpráv budou tento koflikt vnímat lidé po celém světě. A jde hlavně o to, co si o tom budou myslet a jak se podle toho budou chovat, případně volit! 

Továrny na informace a na vymývání mozků lidí nyní pracují na plné obrátky!

V této situaci jsme zapátrali, jaké informace o tomto konfliktu jsou v mediálním prostoru mimo EU a mimo členské země NATO, tedy satelitních zemí USA.

Informace jsou tam odlišné, než se prezentují u nás v České republice v mediích. Přinášíme je v bodech i když je nemůžeme autenticky potvrdit. Jsou určeny ke svobodné tvorbě názorů:

Takže:

* Irán údajně využil času od brutální vraždy generála Sulejmaniho americkou armádou v Bagdádu k tomu, aby si vytvořil podle Charty OSN právní základ k odvetnému vojenskému útoku na amerického agresora. Iránský Parlament prohlásil svým usnesením americkou armádu a americkou rozvědku za teroristickou organizaci na základě této ohavné vraždy generála a jeho doprovodu. A podle Charty OSN má v tomto případě Irán právo na sebeobranu a má právo se vojensky bránit! Podle mezinárodního práva a Charty OSN je Irán v právu!

* V ulicích celého Iránu prý bylo při protestech proti této vraždě Sulejmaniho a jeho doprovodu přes 3 miliony Iránců. Vedení Iránu si prý tím vytvořilo dostatečnou masovou podporu od svého národa pro odvetné útoky vůči USA.

* Z Iránu prý bylo odpáleno okolo 40 raket na dvě americké základny v Iráku. Základna Ajn - al Asad, kam dopadla většina iránských raket, je prý centrem řízení vojenských operací USA pro celý Blízký východ! Odtud prý jsou řízeny americké drony a je zde také velitelství vojenské rozvědky USA na Blízkém východě. Právě řídící centrum amerických dronů prý bylo plně zničeno iránskými raketami a zásah dostala údajně i centrála rozvědky.

* Byly prý zničeny všechny drony na této základně, dále dva vrtulníky a dvě letadla. Na centrum dronů směřoval hlavní raketový úder Iránu!

* Bylo prý zabito okolo 100 amerických vojáků a mnoho dalších zraněno, hovoří se o dvou stovkách zraněných, z nich prý byla řada příslušníků americké vojenské rozvědky. Což by znamenalo, že iránský zásah byl přesný a efektivní, což USA nemohou mediálně před světem přiznat! Bylo by to nepřijatelné ponížení armády USA.

* K Iránu prý nyní míří flotila válečných lodí USA v čele s letadlovou lodí

* Ukrajinské letadlo boeing, se 169 cestujícími na palubě, které se zřítilo krátce po startu u Teheránu, prý spadlo 2 hodiny po raketovém útoku Iránu na americké vojenské základny. Spekuluje se nad tím, jestli to nebyla nějaká spontální akce zasažených amerických jednotek po raketovém útoku vůči tomuto letounu. Samozřejmě spekuluje se nad více variantami příčin pádu tohoto letadla.

* V okolí iránské jaderné elektrárny Bušehr se dnes údajně odehrálo zemětřesení střední intenzity

* Vladimír Putin dnes navštívil Sýrii a Turecko. V Turecku byl dnes uveden za velké slávy a přítomnosti nejvyšších představitelů států a energetických společností do provozu gigantický projekt tzv. „Turecký potok“ - „TurkishStreem“, kterým se přivádí z Ruské federace do Turecka, Srbska a Bulharska ruský plyn. Putin na tuto návštěvu letěl spolu s dalšími ministry a ředitelem Gazpromu, včetně ministra obrany Šojgu a náčelníka generálního štábu Gerasimova, údajně speciálním vojenským letadlem, ze kterého se dají řídit vojenské operace ruské armády po celém světě. Toto letadlo je prý určeno pro případ vypuknutí jaderného konfliktu! Letadlo prý bylo doprovázeno nejmodernějšími ruskými stíhačkami.

* Jsou předpovědi, že tyto události jsou počátkem dlouhé hybridní války USA vůči Iránu.

Autor: 
Mediální úsek Plzeňského KV KSČM
Zdroj: 
Mediální úsek Plzeňského KV KSČM