Odvolání Kremlíka? Bylo to velmi rychlé. Neříkám, že to není správné. Kladu si ale otázku, že tady to jde tak rychle a jinde ne, řekla v ČT Vostrá

23. 1. 2020

Zakázky na ministerstvech dopravy, obrany, ale i práce a sociálních věcí spojuje v posledních dnech jedno – rušení a problémy s předražením. Jak je to možné v době vlády, která chtěla být transparentnější než její předchůdci? Nejen na to se ptala moderátorka pořadu Interview na ČT24 předsedkyně Rozpočtového výboru Miloslavy Vostré.

„Velké veřejné zakázky jsou problematické nejenom v dopravě, ale i na jiných ministerstvech,“ zdůraznila Vostrá. Velmi ji překvapil tak razantní postup Babiše v případě Kremlíka. „Bylo to velmi rychlé odvolání. Neříkám, že to není správné. Kladu si ale otázku, že tady to jde tak rychle a jinde, kde jsou předražené zakázky, netransparentní výběrová řízení a další... tam taková rychlost na odvolání ministrů jaksi není,“ řekla.

Vyjádřila se ke dvojroli, kterou má nyní přijmout ministr průmyslu a obchodu Karel Havlíček, jenž má být Kremlíkovým nástupcem. „Ve vší úctě k osobě pana Havlíčka, tato dvojrole se mi nelíbí. Havlíček není žádný superman, aby zvládl dvě velká ministerstva a jejich problémy. Na přechodnou dobu bych tomu rozuměla, ale aby to bylo konečné řešení do dalších voleb? To není udržitelné,“ uzavřela Vostrá.

Celý pořad najdete na stránkách České televize - Interview ČT24-

Autor: 
Mediální úsek ÚV KSČM
Zdroj: 
ČT24/Interview