ODS má za sebou svůj 29. kongres. V čele ODS stojí opět teflonový profesůrek Fiala!

24. 1. 2020

Uplynulo pár dní od víkendového 29. kongresu ODS a v záplavě jiných povinností bylo možné vstřebat projevy různých kandidátů, kteří kandidovali na vedoucí funkce v ODS až v následujících dnech, na YouTube.

Na prvním místě je potřeba vzpomenout Jaroslava Kuberu, předsedu Senátu Parlamentu ČR, člena ODS, který ještě v sobotu vystupoval se svými velkými plány na kongresu ODS a v pondělí náhle zemřel.  Nestačil udělat už nic z toho o čem mluvil a snil. Každý máme svůj omezený čas tady na tomto světě a Kuberu osud evidentně zaskočil. Může se to stát každému z nás. Přesto: „Čest jeho památce!!

S velkou pozorností jsme ale sledovali a vyslechli hlavní projev předsedy ODS profesora politologie Petra Fialy, který opětovně kandidoval na tuto funkci. Jeho projev trval cca 41 minut. Byla to slovní a herecká show! Už tradiční pro kongres ODS.  Projev Fialy byl těžko stravitelný koktejl pravicového exhibicionismu, ztráty politické soudnosti, ztráty orientace v prostoru a čase, ztráty historické paměti, okořeněné lží, demagogií a mlácením prázdné slámy!

Profesor Fiala si už dávno vysloužil v naší zemi přezdívku „Tefloňák“. Pro stejné vlastnosti jako má teflon. Je to zvláštní plast, který je mimořádně kluzký, odolný a neměnící vzhled, vytvářející nepřilnavý povrch, na kterém se nic nepřilne. Přesně to vystihuje vlastnosti předsedy ODS Petra Fialy. Jakákoliv kritika na ODS, nebo jeho osoby po něm sklouzne jako voda po igelitu, žádnou kritiku nepřipouští, chyby nevidí, naopak neustále blouzní o pravicových hodnotách, které samotná ODS v předchozích letech tak nehorázně pošlapala a zadupala do země svými aférami.

Tefloňák Fiala se rozčílil v hlavním projevu nad drzostí KSČM. A to když po ODS chtěl poslanec za KSČM Ing. Leo Luzar aby se také ODS omluvila za všechny ty rozkrádačky a korupční aféry, když tady ODS vládla. A že jich bylo! Tefloňák Fiala hulákal z tribuny kongresu o neuvěřitelné drzosti a nehoráznosti KSČM, když žádá od ODS omluvu! Řval téměř jako nacista Göring nad zapáleným Říšským sněmem!

Profesůrek mluvil o tom, že ODS stojí na hodnotách, stejně jako před 30 lety, když byla ODS na počátku – svoboda, demokracie, slušnost, právo, vzdělání, důstojný život důchodců a mladých lidí, a vlastně pro všechny. Sliboval hory, doly, na všechny strany. Vždyť slibem voliče před volbami nezarmoutíš!?

Jak usilovně zdůrazňoval období početí ODS a hodnoty které ODS deklarovala při svém zrodu, tak se stejnou mírou demagogie a umíněností se vyhýbal tomu, komentovat to, co bylo v průběhu těch 30 let. O čemž se ještě později zmíníme. Nad obdobím reálného vládnutí ODS rozprostřel kouřovou clonu.

Nápadně tak pozice ODS připomíná osud Sudetských Němců, jejichž je pan politolog Fiala velký a dlouholetý přítel. Ti vykřikují dodnes o bezpráví při odsunu z našeho území po II. světové válce, které bylo realizováno na základě rozhodnutí vítězných velmocí v Postupimi, aby konečně v Evropě zavládl klid a mír. Byli to však Sudeťáci, kdo organizoval útoky proti československému státu, kdo řval „Haim nach Reich! – Domů do Říše!“ Kdo freneticky vítal fašistickou okupaci naší země 15.3.1939 a triumfální příjezd nacistického vůdce Adolfa Hitlera na Pražský hrad. To oni vyháněli české lidi z pohraničí a zabírali jejich majetek v Sudetech! Za to všechno byli odsunuti! Stejně jako ODS, žádnou svoji vinu nechtějí vidět ani připustit!

Byl by to dlouhý seznam závážných hříchů ODS, který bychom tady mohli uvádět, za co by se měla ODS omluvit a učinit pokání.  Vzpomeňme například neuvěřitelnou mega aféru s vysokoškolskými diplomy, které pro své kmotry - turbostudenty zařídila ODS v Plzni na "Plzeňských právech". Někteří absolventi práv z ODS s vysokoškolským diplomem z Plzně ani nevěděli, kde je v Plzni budova Právnické fakulty! To je to vzdělání, slušnost a řád v podání ODS, které má na mysli pan Fiala?

Ale pojďme dále, vzpomeňme zlodějnu tisíciletí, kuponovou privatizaci Václava Klause, tehdejšího předsedy ODS, výprodej rodinného stříbra za hubičku, kdy se zašantročily miliardy státního majetku. Kdosi to výstižně nazval tak, že ODS nám předvedla, jak majetek státu bleskově roztál jako „Sněhulák na Sahaře“! 

Vzpomeňme mega aféru tajné konto ODS ve Švýcarsku, kam si ODS posílala peníze státu z privatizace státního majetku, kdy provalení této aféry znamenalo pád vlády Václava Klause – otce a zakladatele ODS a definitivní rozštěpení ODS.

Vzpomeňme aféru Stanislava Devátého, někdejšího šéfa tajné služby BIS v letech 1992-6, bývalého disidenta, signatáře Charty 77 a člena OF a později ODS, který pro ODS nechal sledovat tajnou službou a špiclovat jejich vládní koaliční partnery z KDU-ČSL!? Něco neslýchaného v demokracii!

Vzpomeňme už jen telegraficky tu neuvěřitelnou šňůru korupčních afér ODS a jejích šíbrů, Aféru s knižním velkoobchodem místopředsedy ODS Miroslava Macka, předražený nákup obrněných vozidel Dingo, Pandurů, letouny CASA, Gripenů, pražskou OPEN CARD, IZIP CARD, aferu Ivánek – Ičko, „odklánění“ peněz ministrem za ODS Martinem Kocourkem, tunel Blanka, zadržené kilogramy zlata u vedoucí sekretariátu předsedy vlády za ODS Petra Nečase paní Nagyové. Ale i  různé mafiánské kmotry ODS – kteří řídili a dodnes řídí na mnoha místech v naší zemi ze zákulisí zvolené zastupitele a poslance ODS, viz megaaféra primátora Prahy Pavla Béma a Romana Janouška (kolibříci) a mnohé jiné skandály.

ODS vládla „skvěle“, když bylo co privatizovat z toho, co vytvořily předchozí generace lidí. To oni si tenkrát odepřeli část své spotřeby a investovaly část vydělaných peněz do budoucnosti a rozvoje naší země. ODS přišla a rozprodala všechno, co šlo!

Jakmile došly prachy, přišla do země blbá nálada a začala krize ODS!

ODS musela potom přijít s politikou utahováním opasku. Ne sobě a svým kmotrům, ale lidem v zemi. Zavedla poplatky ve zdravotnictví, nevalorizovala důchody, zásadně omezila investice do sociálních projektů a do bydlení, důsledky čehož pociťuje společnost dnes, kdy nájmy bytů raketově vystoupaly jsou neúnosné! 

A z této doby pochází lidový slogan, co znamená značka ODSObčane – Dej – Sem!

Profesor Fiala se nehlásí k výsledkům práce své strany z těch předchozích 30 let. Těch sto tisíc bezdomovců, kteří křižují bez cíle a bez perspektivy ulice našich velkých měst a kteří spí pod mosty a v různých papírových krabicích, kteří vybírají popelnice, aby měli alespoň co jíst! To je reálný produkt politiky ODS! To ODS je tam nahnala! O nich profesůrek na kongresu nemluvil. Pro ně nemá řešení!

Takže pozlátko ODS z jejich posledního 29. kongresu má také svojí odvrácenou tvář. Zrůdnou tvář! 

Je potřeba jejich teflonovému předsedovi Petru Fialovi nastavit zrcadlo, aby se viděl reálně celý! 

Za všechny tyto hříchy by se ODS měla lidem této země omluvit! Patří to ke slušnosti a dobrému vychování i když u toho profesor Fiala tehdy nebyl!

To co dnes nabízí ODS lidem, je stejná politika jako předtím! Jen zabalena do hezkých řečí a igelitového sáčku, aby nebyla cítit a zabalena do vánočního papíru, aby vypadala hezky. 

Pro běžného občana však není o co stát!

Autor: 
Mediální úsek Plzeňského KV KSČM
Zdroj: 
Mediální úsek Plzeňského KV KSČM