Konečná: Demonstrovat chtějí pouze ti, kteří se bojí, že by se do Rady ČT mohl dostat jiný názorový proud

30. 1. 2020

Hrozí další televizní krize a spacáky na Kavčích horách? Někteří umělci, třeba herečka Geislerová, a komentátoři tím začínají hrozit. Prý kvůli nevhodným kandidátům do Rady ČT. ParlamentníListy.cz se zeptaly politiků, co si o tom myslí.

Podle europoslankyně za KSČM Kateřiny Konečné mají odhodlání demonstrovat pouze ti, kteří se bojí, že by se do Rady ČT mohl dostat jiný názorový proud. „Jinak ať si pražští herci a umělci demonstrují, jak chtějí. Je to jejich právo. Stejně jako je právo poslanců zvolených ve svobodných volbách zvolit nové členy. Doufám, že zejména ANO a ČSSD seberou odvahu a nenechají se ovlivňovat podobným nátlakem. Lidé, kteří musí veřejnoprávní média platit, by totiž často uvítali, aby z televizních obrazovek zmizely osobní preference redaktorů a moderátorů. Zkrátka, aby média lidem neříkala (byť podprahově), co si mají myslet, ale předkládala argumenty tak, aby si ten názor mohli sami utvořit,“ má jasno Konečná.

Mediální úsek ÚV KSČM