Velmi vysoké napětí v mezinárodní politice!

1. 2. 2020

Začátek roku 2020 přinesl velmi vysoké napětí v mezinárodních vztazích. V noci na 3. ledna 2020 byl spáchán armádou USA ohavný zločin, při němž byl brutálně zavražděn po útoku amerického bezpilotního dronu iránský generál Sulejmani a to na okraji bagdádského letiště v Iráku. 

Tato zpráva obletěla celý svět. Zpočátku zaskočená západní a prozápadní media, včetně českých veřejnoprávních medií, ale i četní politici se po čase vzpamatovali a informace se začaly stékat do jednolitého proudu. Obsah informací o této události i o navazujících událostech se tak dostaly pod „správnou kontrolu“ v rámci informační války, která kolem nás zuří. 

Události průběžně dále sledujeme, především v zahraničních mediích mimo Evropu a USA a přinášíme ke svobodné tvorbě názorů našich čtenářů a naší veřejnosti jiný pohled na to, co se děje ve světě, především aktuálně na Blízkém východě a kolem Číny. 

Hlavním informačním zdrojem, ovšem ne jediným, jsou videozáznamy informací profesora politologie Moskevské státní univerzity Lomonosova - Igora Panarina z Ruské federace, který stojí zároveň v čele sdružení, které si říká „Asociace Infospecnaz.ru“. To je sdružení lidí, kteří jsou specialisté v oblasti práce s informacemi a medii na globální úrovni řízení. Oni zastávají názor, že je potřeba se postavit ohromným globálním manipulacím západních medií a proto přinášejí své pohledy na události ve světě.

Není pochyb o tom, že mnohé informace, které se u nich stékají, pocházejí od různých služeb z oblasti bezpečnosti i diplomacie.

Co je však klíčové. Jejich informace se dlouhodobě potvrzují jako pravdivé. V současné době tyto videa sleduje několik tisíc lidí z více než 70 zemí světa, kteří v různých anketách a komentářích souhlasně potvrzují vyvozované závěry z událostí ve světě. 

V každém případě, je to informační zdroj, kterému se dá věřit více než českým veřejnoprávním mediím, tzn. více než České televizi, Českému rozhlasu i České tiskové kanceláři. Bohužel! 

Игорь Панарин: Мировая политика – (doporučujeme průběžně sledovat)
https://www.youtube.com/watch?v=25a-aJQuJeI 

 

A nyní k některým událostem 

Prezident Trump potvrdil na svém twitteru i podle mnoha medií ve světě i u nás, že osobně nařídil útok na iránského generála Sulejmaniho. Prof. Panarin příchází s informací, že Trump po útoku na Sulejmaniho 7 hodin nezveřejnil na svém Twitteru ani písmenko. Panarin tvrdí, že Trump byl do této události vtažen skupinou vysokých agentů v CIA, která to zorganizovala a uskutečnila za zády Trumpa. 

Tato skupina je údajně napojena na skupinu kolem Hillary Clintonové a části Demokratické strany USA, dále londýnských bankéřů a britskou zahraniční rozvědku MI6, včetně hlubinné vlády USA, která stojí v pozadí za legální americkou vládou. Právě britská MI6 ve všech těchto událostech podle profesora Panarina hraje zásadní roli, protože realizuje záměry britských finančních kruhů, které ovládají finanční kruhy v USA a hrají rozhodující roli v americkém FEDu (soukromém Federálním rezervním systému USA, který vydává do oběhu americké dolary!). Jsou to tzv. „přátelé starých pořádků“!

Tato skupina v CIA je tvořena kolem bývalého ředitele CIA Johna O. Brennana, kterého Trump „uvolnil“ z funkce a zprostil jej všech bezpečnostních prověrek pro přístup k utajovaným dokumentům USA, což se nikdy v historii CIA nestalo. Pro Brennana to byla obrovská potupa. John O. Brennan byl 5. ředitelem CIA od března 2013 do ledna 2017, než jej Trump uvolnil z funkce. 

Tato skupina se svými politickými sponzory chtěla zabitím Sulejmaniho a vyhrocením vztahů s Iránem vtáhnout USA do války s Iránem. Trump spolu se svými nejbližšími spolupracovníky se v krátké době po útoku na Sulejmaniho údajně zorientoval v situaci, a aby odvrátil válku s Iránem, vzal "útok" před veřejností na sebe! Tímto okamžikem údajně byla odstartována ze strany prezidenta Trumpa čistka v CIA. 

K tomu, proč chtějí některé síly v USA vyprovokovat válku s Iránem se dostaneme později.

Ten, kdo osobně dal příkaz k zabití Sulejmaniho, byl Michael D'Andrea, podplukovník Ústřední zpravodajské služby CIA, který byl v roce 2017 jmenován ředitelem CIA Brennanem velitelem střediska (mise) CIA pro Irán. 

Předtím D'Andrea zastával několik let pozici velitele jednotky dronů v CIA. D'Andrea získal prvotní zkušenosti z práce v CIA na Africkém kontinentu, kde se uvedl jako „ tvrďák“. A kde postupně získal přezdívku „Temný princ“, či později jako vedoucí iránské mise „Ajatollah Mike.“

V odvětě na tento hnusný teroristický čin USA odpálil Irán 8.1.2020 po půlnoci okolo 40 raket na dvě americké základny v Iráku. Základna Ajn - al Asad, kam dopadla většina iránských raket, byla centrem řízení vojenských operací USA pro celý Blízký východ! Odtud prý jsou řízeny americké drony a je zde také velitelství vojenské rozvědky USA na Blízkém východě. Právě řídící centrum amerických dronů bylo plně zničeno iránskými raketami a zásah dostala údajně i centrála rozvědky.

Prezident Trump k tomuto útoku prohlásil: „Je to dobré, nejsou žádné ztráty“.  Dnes už je patrné, že tomu tak nebylo a Trump chtěl tímto výrokem udržet válečné štváče a jimi ovládaná media v USA na uzdě.

Podle informačních zdrojů Panarina, Irán o půlnoci na 8.1.2020 informoval předem iráckou vládu, že za 2 hodiny zaútočí svými raketami na tyto dvě americké vojenské základny na území Iráku. Irák je prakticky okupován armádou USA a tak se tato informace dostala rovnou i k američanům.  Na těchto vojenských základnách je noční klid od 23:00 hodiny. A tak, když přišla tato zpráva o avizovaném  iránském raketovém útoku, většina vojáků už spala, a na obou základnách poté vznikla panika.

Na této největší americké vojenské základně Ajn - al Asad v Iráku bylo 4000 amerických vojáků a 700 dalších vojáků z několika zemí, především z Chorvatska, Rumunska, Litvy, Lotyšska aj. 

Raketovým útokem Iránu byly zničeny všechny drony na této základně, dále dva vrtulníky a dvě letadla a řada dalších budov. Přičemž na centrum dronů směřoval hlavní raketový úder Iránu!

Panarin a jeho zdroje okamžitě druhý den informovali, že při iránském útoku bylo zabito více než 100 vojáků na těchto základnách a mnoho dalších zraněno, hovořili o dvou stovkách zraněných, z nichž prý byla řada příslušníků americké vojenské rozvědky. Což znamenalo, že iránský raketový útok byl přesný a zdrcující (!), což USA nemohou mediálně před světem přiznat! Protiraketová obrana základny se systémy Patriot selhala. Iránský raketový program překvapil odborníky z celého světa. Bylo to nepřijatelné ponížení armády USA.

V posledních dnech americká strana postupně připouští, že při iránském raketovém úderu, byli zraněni američtí vojáci, nejdříve 3, později 10, koncem ledna 2020 to číslo již vyrostlo na 50.  Značné ztráty na životech prý utrpěli Chorvaté a Rumuni! Dá se předpokládat, že číslo bude narůstat.

V té době probíhalo také u pobřeží Iránu velké námořní cvičení Iránu, Číny a Ruské federace. Americká flotila se prý předtím vzdálila od pobřeží Iránu na 1000 km. Američané tedy nemohli využít letadlovou loď a celou flotilu k útoku na Irán.

 

Pokud se týká sestřeleného ukrajinského letadla boeing, se 169 cestujícími na palubě 

Letadlo se zřítilo krátce po startu u Teheránu 8.1.2020, asi 2 hodiny po raketovém útoku Iránu. Toto letadlo prý patřilo ukrajinskému oligarchovi Kolomejskému. Toto letadlo mělo předtím přistání v Kyjevě a předtím přiletělo z Londýna. Na obou místech se zdrželo několik hodin. Jak známo, do boeingů lze namontovat zařízení, kdy pozemní personál převezme řízení tohoto letadla na dálku a zablokuje přístup posádce letadla k jeho ovládání a to pro případ unesení letadla teroristy. Existují dohady, že letadlo mohlo být takto nasměrována na protivzdušnou obranu Iránu. Další verzí je, že na něm byla umístěna bomba buď v Kyjevě, nebo v Londýně. V každém případě černé skříňky se zkoumají pod mezinárodním dohledem a čeká se na výsledek šetření.  

Sestřelené ukrajinské letadlo Boeing 737 prolétávalo při zatáčivém manévru v blízkosti citlivého vojenského zařízení Revolučních iránských gard v Iránu, v nadmořské výšce a ve formě nepřátelského letu a bylo omylem na přístrojích a situačních panelech PVO Iránu považováno za nepřátelský cíl. Proto proti němu byla vypálena raketa protivzdušné obrany státu.

Svět obletělo video, které natočil jeden občan žijící v Iránu a umístil jej okamžitě na YouTube, jak zasažené ukrajinské letadlo zasáhla raketa a jak padá k zemi. Iránské bezpečnostní síly zahájily po tomto člověku intenzivní pátrání a zajistili jej. Zjistilo se, že je to člověk žijící v Iránu s britským občanstvím. On si jen tak v noci, mezi 2-3 hodinou ráno natáčel na video úplně černou oblohu, na které se najednou objevil záblesk od zasaženého a hořícího letadla?! Podle odhadu Panarina to je člověk, který tam byl za tímto účelem připraven. Není přeci normální, aby šel člověk v noci ulicí a natáčel si oblohu, protože vše se odehrálo během několika málo vteřin. Panarin hovoří o tom, že stejně tak to bylo i při událostech 11.9.2001, že tam byl člověk, který to natáčel a který věděl, co se bude dít! I to patří k práci tajných služeb při manipulaci s veřejným míněním.

 

Dne 27.1.2020 bylo v Afghanistánu sestřeleno americké vojenské špionážní letadlo Bombardier E-11A

Toto letadlo bylo vybavené nejmodernější elektronikou a spojovací technikou a je určeno pro zabezpečování spojení mezi vojsky nad bojištěm, pro retlansaci vysílání a pro řízení vojenských operací ze vzduchu. Letoun plní i špionážní úkoly na poli elektronické rozvědky. Toto letadlo s elektronikou stojí údajně okolo 1 mld USD a americká armáda má 4 tyto stroje. Takže ztráta jednoho z nich je obrovská škoda pro armádu!

Co je zajímavé je to, že nejdříve svět obletěla zpráva o tom, že havarovalo afghánské civilní letadlo. Afghánská letecká společnost ihned vydala prohlášení, že její 2 letouny jsou v pořádku a plní nadále přepravní služby. Později se zveřejnila zpráva, že americký vojenský letoun z důvodu poruchy, musel nouzově přistát v Afghanistánu. A nakonec se ukázalo, že tento špionážní letoun americké CIA byl sestřelen Talibanem.

Zajímavé jsou však ještě dvě věci.

Jak známo v Afghanistánu je velmi členitý terén a spojovací letadlo musí létat ve vysoké výšce 8 – 10.000 metrů, aby mohlo dobře plnilt svoji funkci a aby byl signál dostupný všude. Talibové však nemají takové zbraně, aby mohli sestřelit tak vysoko letící cíl.

A co je klíčové. V tomto letadle údajně letěl Michael D'Andrea, podplukovník Ústřední zpravodajské služby CIA, který dal příkaz k zavraždění iránského generála Sulejmaniho. Dokonce se objevila zpráva, že jej Tálibové po pádu letadla zajali a že je na živu (Uvidíme?). Na palubě tohoto letadla bylo blíže neurčené množství členů posádky 10 – 83 příslušníků CIA.

Zajímavé na tom je to, podle profesora Panarina, že v této východní oblasti Afghanistánu, kde bylo letadlo sestřeleno nežijí Talibové, ale Chazaři a Šiíté, kteří mají blízko k Iránu. Mimochodem v Iránu prý žije okolo 3 milionů Afghánců, kteří tam uprchli před Talibánem.

Navíc, o dva dny později byl v Iráku sestřelen další americký vojenský dopravní letoun.

 

Takže tady máme řetězec událostí – zobrazující velmi kritickou situaci ve světě

19.12.2019    střelba v Moskvě v sídle tajné služby FSB na Ljublance, 1 mrtvý, 5 zraněných
2.1.2020        turecká armáda zlikvidovala v Sýrii velitele kurdské rozvědky Metina Arsalana. 
2.1.2020        zemřel náhle náčelník generálního štábu armády Taiwanu při pádu vrtulníku, kdy Taiwan je hlavní kartou USA proti Číně
3.1.2020        zavraždění iránského generála Sulejmaniho v Iráku americkými drony
8.1.2020       odvetný raketový útok Iránu na americké vojenské základy v Iráku
8.1.2020       sestřelení civilního dopravního ukrajinského letadla Boeing se 169 cestujícími na palubě u Teheránu
15.1.2020     poselství prezidenta Ruské federace Vladimíra Putina ruskému národu a nečekaná demise a obměna ruské vlády
6.1.2020       první informace v mediích v USA o výskytu koronaviru v Číně, jako o neznámé a závažné nemoci
27.1.2020     sestřelení amerického špionážního letadla CIA v Afghanistánu s Michael D'Andrea velitem mise CIA pro Irán 
28.1.2020     sestřelení amerického vojenského dopravního letadla v Iráku
následující dny – rozvoj histerické situace kolem čínského koronaviru s uzavíráním velkých měst v Číne a přerušováním obchodního styku s Čínou ze strany mnoha států – důsledkem čehož má a může být výbuch sociálního napětí v Číně.

 

Několik slov k Číně

* Profesor Panarin a další expertní týmy hodnotí situaci s koronavirem v Číně v souvislosti s dalšími vnitřními událostmi, jako pokus o státní převrat v Číně(!).
* Především ve vztahu s dlouhodobými demonstracemi v Honkongu, bývalé britské provincii, kde britští agenti stáli v pozadí organizací demonstrací proti čínské vládě. Ale i v jiných místech Číny.
* V předchozích letech byly různé epidemie, ale kolem koronaviru se strhla přehnaná celosvětová histerie, především v západních mediích.
* I uvnitř Číny jsou uzavírána různá města, lidé nechodí do práce, děti nechodí do škol. Přitom jsou to dle expertů přehnaná opatření. Cílem je       údajně po měsíci vyvolat velké sociální nepokoje v Číně.
* v 03/2020 má v Číně proběhnout dlouho plánovaná rotace státních kádrů, kdy se budou střídat ve funkcích starostové měst i jiní státní funkcionáři
* v 03/2020 se má v Číně uskutečnit pravidelné Všečínské shromáždění lidových zástupců (čínský parlament), k tomu je prý všechno směrováno.
* K vnitřním opozičním silám v Číně patří tzv. „liberálové“, mající blízko k západním politikům.
* K vnitřním opozičním silám v Číně prý patří i někteří čínští „Komsomolci“, kteří mají zkušenosti z řízení většího společenství lidí a dali se na stranu zahraničního kapitálu a protivládních sil. V Číně prý působí Komsomol samostatně a Komunistická strana prý nemá možnost ovlivnit dění uvnitř, na rozdíl od Ruské federace. I oligarcha Chodorkovskij v Rusku prý byl komsomolec, který jistou dobu pracoval v aparátu Komsomolu.
* Starosta Wu-chanu je bývalý komsomolec i starostové jiných velkým měst v Číně prošli Komsomolem a nyní stojí proti prezidentovi.
* Podle amerického serveru Veteranstoday.com, okolo nějž jsou sdruženi bývalí příslušníci tajných služeb USA, tento server uvedl podle Panarina, že koronavir nemá přírodní základ, (že je u něj přírodní původ vyloučen), a že je to uměle vyrobená laboratorní látka! 
* Veteranstoday uvedl že se jedná o "bioterorismus" vůči Číně!
* Panarin hovoří o tom, že je proti Číně vedena hybridní válka za pomoci biologických zbraní, vnějších i vnitřních sil, a medií, jejímž cílem je odstranění od vlády současného čínského prezidenta Si Ťin-pchinga a zřejmě i pokus o změnu režimu v Číně.
* Byly zaznamenány případy z Číny, jak se do světa pouští fingovaná videa, s cílem vyprovokovat paniku, jak lidé v Číně stojí s rouškou na ústech na ulici a najednou z ničeho nic padají na zem. Že je to obdobná kampaň, jako známá kauza ze Sýrie s tzv. „Bílými přilbami“. To byla skupina najatých osob, z jejichž řad se nechali muži v bílých přilbách fotit pro západní media, jak z trosek rozbořených domů v Sýrii vynášejí zachráněné děti, nebo jak zasahují po fiktivním chemickém útoku syrské armády vůči civilnímu obyvatelstvu a jak omývají holýma rukama zasažené chemikáliemi malé syrské děti“. Vše toto bylo zaměřeno na to, získat morální i finanční podporu ve světě v boji proti legální syrské vládě a prezidentu Sýrie Bašáru Assadovi! Nakonec byly Bílé přilby odhaleny jako manipulátoři, a jako lidé, kteří byli řízeni agentem britské rozvědky MI6 Jamesem Le Mesurierou, který pak za záhadných okolností vypadl v Istanbulu 11.11.2019 z okna. Zřejmě byl umlčen, aby nemohl mluvit!
* Panarin uvádí, že už 20.12.2019 byla v Číně použita jedna dóza s koronavirem, ale že epidemie nenastala. Dne 20.1.2020 odletěli z Číny tři důstojníci britské rozvědky MI6, kteří zde aplikovali předtím větší množství koronaviru z čehož vnikla tato epidemie.
* Panarin hovoří o tom, že pravděpodobně tato látka byla vyrobena v chemické továrně, kde se vyrábí bojové látky pro NATO u města Solsbery ve Velké Británii.

 

O co jde v Číně v těchto dnech

* Toto je politika „zdržování“ Číny. Omezit její rozvoj a zabrzdit růst její ekonomické základny
* Irán dodává Číně ropu, bez ní by čínská ekonomika nemohla fungovat, jak funguje. Ruské dodávky ropy jsou zatím nedostatečné, ale ropovody spojující obě země se budují. Západ v čele s USA má zájem odříznout Čínu od Iránské ropy
* Čína významně posílila svoje pozice v Africe odkud dováží nerostné bohatství k nelibosti západu a bývalých koloniálních zemí
* Čína významně posílila svojí vojenskou přítomnost v Jihočínském moři a vytlačila odsud americké námořnictvo, které tady doposud vládlo bez omezení
* Čína stojí v Radě bezpečnosti na straně Ruska
* Čína mohutně rozvíjí styky s Ruskou federací, obchodní výměna a provázanost obou zemí každý rok významně roste. Způsobením problémů Číně bude znamenat eskalaci problémů v Ruské federaci, na kterou jsou již uvalené obrovské sankce západu.
* Již dnes byly přerušeny ze strany Ruska letecké spoje do Číny, byly uzavřeny mnohé hraniční přechody mezi Ruskem a Čínou. To samé ze strany mnoha zemí světa. 
* Západ má zájem využít těchto problémů k vnitřnímu rozkolu Číny. Tlakem zvenku, aktivizací vnitřních opozičních sil v Číně, vhodnou provokací a mediální manipulací docílit odvolání čínského prezidenta, ideálně změnit politický režim v Číně. Změnit politické směrování Číny. Narušit, nebo úplně přerušit hospodářské i vojenské styky Číny s Ruskem. Gradující události se dají teprve očekávat!
* Čínský prezident údajně už požádal armádu, aby převzala zodpovědnost za vývoj v Číně a aby se vypořádala „za jakýchkoliv podmínek“ s koronavirem a udržela v Číně pořádek! (Za jakýchkoliv podmínek)!
* V Číně za určitého vývoje hrozí vypuknutí občanské války!
* Rusko nemá zájem na změně režimu v Číně, jednak nechce ztratit čínský trh, ani politického spojence na světové aréně a za druhé nechce mít ozbrojeného nepřítele na společné hranici dlouhé 10.000 kilometrů.

Na konci tohoto řetězce událostí a kroků je III. Světová válka!

 

 

Autor: 
Mediální úsek Plzeňského KV KSČM
Zdroj: 
web, YouTube - Igor Panarin.ru, Veteranstoday.com