Trapnost a ubohost!

19. 3. 2020

Senát Parlamentu ČR v čele se svým novým předsedou Vystrčilem, Pražská kavárna, předseda ODS Fiala a Bakalovo mediální presstitutky začali v těchto dnech zuřivě útočit na premiéra Babiše a vládu ČR, že vláda zaspala v opatřeních proti šíření koronaviru v naší zemi a že nezajistila včas dostatečné množství ochranných pomůcek a tím, že ohrozila českou veřejnost, nás všechny, a také je!

Neuvěřitelná trapnost! Dnes je 19.3.2020, přitom ještě 9.3.2020 to byli oni, výše uvedení, kdo kritizoval premiéra a vládu ČR v situaci, kdy bylo v naší zemi 69 nakažených koronavirem, že vláda přijímá tak zásadní a drastická opatřní proti šíření koronavirusu! Že vláda zbytečně „omezuje svobody občanů"! Bylo to po zasedání Bezpečnostní rady státu, kde bylo přijato nejtvrdší opatření v Evropě (po Itálii), kdy se rušily v naší zemi všechny veřejné akce s účastí nad 100 lidí, kdy se rušila výuka ve školách, aj.!

Na základě této kritiky a z důvodu "nedorozumění a nechápání" takových opatření kolem koronaviru se dne 10.3.2020, uskutečnila schůzka premiéra, ministra zdravotnictví a představitele hygienické služby ČR s předsedy parlamentních politických stran, kde jim bylo vysvětleno, co je ve hře, jaká rizika coronavirus představuje pro naši zemi a naše občany a všichni přítomní nejvyšší představitele parlamentních politických stran poté této schůzce s těmito ráznými opatřeními vlády souhlasili! Všichni, do jednoho! Kalousek – TOP 09, Fiala – ODS, Jurečka – KDU-ČSL, Bartoš – Piráti, Filip - KSČM, Hamáček - ČSSD, zástupkyně STAN i Okamurovci.

Po pár dnech přichází náhle prudký názorový obrat na pravé straně politického spektra a kritka? Proč? 

Protože naprostá většina obyvatel České republiky chápe jako správná, přijímá je a podporuje opatření vlády v boji s koronavirem. Lidé ta opatření vlády vzali vážně a naopak se aktivně zapojili do společného boje proti koronaviru! To samozřejmě přináší politické body pro vládní strany, ale vláda se tak musí chovat a musí chránit občany země. To je její prvořadý úkol!

Podařily se i významné úspěchy společným úsilím prezidenta republiky, vlády ČR, KSČM, některých hejtmanů, skupiny PPF a mnoha lidí v celosvětově nastalé pandemické krizi s koronavirem a při totálním nedostatku ochranných pomůcek!

Prezident Zeman spolu s ministrem vnitra Hamáčkem z ČSSD zajistili dodávku 150 tisíci rychlotestů na koronavirus z Číny, které už jsou k dispozici v České republice.

Ministr vnitra Jan Hamáček uvedl, že je v Číně zajištěna dodávka přes 30 milionů roušek, přes 6 milionů respirátorů, včetně 250 tisíc ochranných bio obleků a brýlí", které se nyní postupně dopravují letecky do ČR.

Podle ministra průmyslu a dopravy Havlíčka by měla do Číny vyrazit v nejbliších dnech a hodinách letadla pro ochranné pomůcky, jež pořídila skupina PPF, patřící Petru Kellnerovi, která je darovala české vládě zdarma. Má jít o 1,8 milionu kusů roušek a 1,7 milionu kusů respirátorů N95.

Také KSČM přispěla svými kroky! A to zásahem hejtmana Bubeníčka v Ústeckém kraji proti spekulantské firmě, u které bylo zajištěno 680 000 roušek a 28 000 respirátorů pro naše lidi.

Předseda KSČM Vojtěch Filip zajistil z Vietnamské socialistické republiky dodávku několika  milionů ochranných roušek, které budou dopraveny do České republiky po 25.3.2020!

Občané sami začali šít ochranné roušky.

Velice sympatické je gesto vietnamských spoluobčanů, kteří žijí v České republice a kteří začali šít zdarma roušky pro naše občany.

Postupně se daří realizovat dodávky ochranných pomůcek pro naše občany a především pro zdravotníky, sociální pracovníky, policisty, hasiče, a jiné profese, kteří musí vykonávat službu pro lidi. Mnohde si musí vypomoci sami. Obdiv si zaslouží i prodavačky v potravinách, pošťáci, průvodčí i řidiči autobusů a mnoho jiných. Tito lidé v těchto profesích rozeseti po celém území republiky jsou dnešní hrdinové! A díky jim za jejich práci!

Přesto všechno, pandemie nepandemie, politická pravice, která nezajistila pro Českou republiku nic z ochraných pomůcek, začala dělat zase svoji špinavou práci. Napadat premiéra a vládu, rozeštvávat společnost, pomlouvat, překrucovat fakta, vytrhávat věci z kontextu. Jinými slovy – starý známý hnus a ubohost!

Snad ještě jednu myšlenku k Číně! Ta komunistická Čína, kterou tito ubožáci celou dobu kritizují a napadají, poskytla České republice a našim lidem pomocnou ruku v době nanejvýše potřebné! Poskytla našim lidem zcela zásadní pomoc! Dodala nám obrovské množství ochranných pomůcek pro naše lidi! A nejen to! Stejně tak se zachovala Čína i vůči Itálii, nejvíce zasažené zemi v Evropě! A navíc tam poslala své odborníky, především lékaře, aby pomohli Itálii zvládnout nejhorší pandemickou nákazu na evropské kontinentu!

To není pro čínská propaganda. To jsou reálna fakta!

Nezaregistrovali jsme naopak žádnou zprávu o tom,  že by naší zemi pomohly USA, nebo Evropská unie. Nepomohly ani nejvíce zasažené Itálii!

Občané by měli vědět, že KSČM plně podporuje kroky současné vlády v boji proti koronavirové nákaze!

KSČM s lidmi pro lidi!

 

Autor: 
Mediální úsek Plzeňského KV KSČM
Zdroj: 
Mediální úsek Plzeňského KV KSČM