Goebbelsovština z úst předsedy ODS Fialy!

23. 3. 2020

Jak známo Joseph Goebbels, válečný zločinec, byl říšský ministr propagandy a válečný štváč, který šířil nacistickou propagandu do světa a také výhrůžky na adresu různých států a jejich vládních představitelů! Byl to mistr manipulace, zákeřných slovních obratů a hlavně sprostých lží! Krédem v jeho práci bylo: Stokrát opakovaná lež se stává pravdou! 

Současný předseda ODS profesor Fiala se od něj evidentně inspiroval a rozhodl se v těžké době pro celou naší společnost, kdy se v zemi řeší epidemiologická krize, jaká tady nebyla od dob II. světové války, použít jeho techniky vůči současné české vládě, která dělá maximum v boji s touto epidemií, aby ochránila lidi této země!

Některé výroky předsedy ODS Fialy stojí za povšimnutí, ale dělá se z nich nevolno!

V době, kdy jde v tomto boji se zákeřnou epidemií koronavirusu skutečně o hodiny a možná minuty při záchraně životů některých našich spoluobčanů, kdy je potřeba zorganizovat a domluvit neskutečné množství věcí,  aby se dostala pomoc do všech koutů naší republiky k těm nejpotřebnějším, začal předseda ODS Fiala mediálně útočit na vládu a premiéra Babiše! 

V době, kdy v noci přilétají letadla na naše letiště s ochrannými prostředky z Číny, kdy se tyto ochranné pomůcky okamžitě převážejí do všech koutů naší země, aby už ráno byly na vzdálených místech k použití v rozhovoru pro Deník Forum 24 předseda ODS Fiala píše:

Prezident Zeman opozici vyzval, aby podporovala vládní opatření, nebo mlčela. Premiér Babiš a jeho univerzální pomocník Havlíček reagují v těchto dnech podrážděně dokonce na jakýkoli jiný názor. 

„Táhnout za jeden provaz“ pro ně znamená, že opozice bude „držet hubu a krok“ a slepě podporovat cokoli, co vláda udělá. Dokonce i to, co neudělá. Jsme prý ve válce. Část médií se diví, že někdo říká něco jiného než vláda, a tak o tom raději neinformují. Myslí si, že pomáhají zvládnutí krize a „národní jednotě“. Je to naopak. 

To, co ale považuji za obrovské selhání – a tady mlčet opravdu nemohu – je problém s nedostatkem ochranných pomůcek. Nejpalčivější je to u lidí, kteří pracují v „první linii“, u lékařů a sestřiček, ale i třeba i u lidí v sociálních službách. Je zjevné, že tuto oblast vláda zcela podcenila. To zanedbání je až alarmující.

Ale znovu říkám, já nechci kritizovat, jediné, co chci řešit, jsou ty ochranné pomůcky, dodává Fiala.

Tak se na to pojďme podívat 

A jsme u prvního momentu. Ano, byl a zatím je k 22.3.2020 nedostatek roušek, zejména kvalitních respirátorů FFP 3 pro lékaře i když se situace rapidně zlepšuje každým dnem s novými dodávkami z Číny a odjinud. 

Otázka zní, kolik jich dokázal zabezpečil pan Fiala, jako předseda ODS, přes své kontakty v Evropě i ve světě? Odpověď není složitá. Žádné! Za posledních 14 dní, od doby kdy propukla epidemie koronavirusu - nula! Času měl pan Fiala dost se předvést, když chce někoho kritizovat! O čem tedy chce jednat? Myslí si snad, že je tady někdo v naší zemi, v této situaci, kdo brání tomu, aby ty roušky a respirátory se dostaly k lékařům a sestřičkám? Proč na nikoho konkrétního neukáže? Protože nikdo takový není! Ty roušky momentálně nejsou a musí se zabezpečit. V dané situaci musí postačit to, co je k dispozici FFP 2 a jiné. Vláda na jejich zabezpečení intenzivně pracuje!

Jiným příkladem, na rozdíl od ODS je KSČM, která není ve vládní koalici, ani ve vládě, a přesto předseda strany Vojtěch Filip zvolil jiný politický přístup a dokázal dojednat se socialistickým Vietnamem, že nám dodají několik milionů ochranných roušek ve druhé polovině tohoto týdne, po 25.3.2020? KSČM se rozhodla vynaložit všechny síly na to, pomoci vládě a lidem této země. Znovu tedy otázka, co dojednal předseda ODS Fiala?

Dále předseda ODS Fiala píše: „Já bych to hlavně řešil mnohem dříve“. Současně dodává: „A lidé se také ptají, jak je možné, že Slovensko je vybaveno lépe?“ A toto je ukázka jeho manipulace a vytrhávání jedné věty z kontextu.
Pan Fiala si zapomněl na otázku o Slovensku odpovědět sám a zároveň říct lidem, že to byla jeho strana ODS, kdo rozvrátil systém Civilní obrany našeho státu po Sametové revoluci roce 1989. Kdo vyprodal všechny zásoby držené v tomto systému pro ochranu obyvatel naší země! Na Slovensku to neudělali! Ano, už je to dávno, 30 let, ty tehdejší ochranné pomůcky by byly dnes zastaralé, by někdo mohl namítnout. Souhlas! Ale ty zásoby "CO - Civilní obrany" se průběžně obnovovaly a dnes by byly ve skladech modernější pomůcky, které by stačily? Že by se předseda Fiala a ODS omluvili občanům za tuto strategickou chybu? Na to jsou příliš splachovací!

Dále předseda ODS Fiala mluví o Slovensku. „Tamní vláda totiž podle předsedy ODS nedělá PR a intenzivně se tomu věnuje (epidemii)“. Toto je ukázka ubohosti od Fialy tvrdit, že se naše vláda situaci nevěnuje! 

Fiala poukázal také na to, že si vláda dělá reklamu tiskovými konferencemi k dané epidemiologické situaci! Současně dodává: „A mohl bych třeba mluvit i o zmatenosti informací podávaných panem premiérem“. Pokud se díváme na zpravodajství v České televizi, tak ale nevidíme nikoho jiného, než předsedy vlád, nebo prezidenty zemí, kteří se k situaci ve své zemi vyjadřují do medií. Ať už je to kancléřka Merkelová v Německu, premiér Conte v Itálii, prezident Trump v USA. Ale u nás je to podle předsedy ODS Fialy a jeho spolustraníků špatně?! Ale kdyby se u nás k pandemii vyjadřoval jen ministr zdravotnictví, tak bude předseda ODS Fiala první hulákat, že premiér se nestará o český národ v tak těžké době! Takže, ať vláda a premiér udělá cokoliv, bude to vždycky špatně pro předsedu ODS Fialu i jeho spolustraníky!

Toto je ukázka toho, že politika se dá dělat různými způsoby. Jsou politici, kteří pochopili v současné dramatické situaci, že je teď potřeba méně slov a více práce ve prospěch celé společnosti! Jsou však také politici, kteří se v tak těžké době neštítí ničeho a místo práce, vynakládají veškerou svojí negativní energii na to napadat a štvát proti těm, kteří dělají vše proto, aby se ochránila naše společnost před pandemií koronavirusu!

Mezi lidmi se říká, že „politika je svinstvo“.  Ale dělají to jenom někteří lidé, kteří se neštítí ničeho!  

Autor: 
Mediální úsek Plzeňského KV KSČM
Zdroj: 
Mediální úsek Plzeňského KV KSČM