Výzva hejtmana Plzeňského kraje občanům! Členové Rady Plzeňského kraje kvůli koronaviru v karanténě!

28. 3. 2020

Plzeňský hejtman Josef Bernard (ČSSD) vyzval v sobotu dne 28.3.2020 prostřednictvím svého twiterového účtu občany Pzeňského kraje, jimž to rodinné podmínky a zdravotní stav rodičů a prarodičů dovolí, aby si vzali do domácí péče své příbuzné z domovů pro seniory. Pomůže se tím tak eliminovat riziko rozšíření onemocnění Covid-19 v těchto zařízeních.

Tuto výzvu vydal hejtman po zkušenostech z posledních dní v jiných podobných zařízeních v České republice, kde došlo k úmrtí seniorů.

Samotný hejtman Bernard, je spolu s dalšími šesti členy Rady Plzeňského kraje již několik dní v karanténě, kvůli kontaktu s pozitivně testovanou na koronavirus členkou Rady kraje.

V kraji se dosud v domovech pro seniory nákaza koronavirem nepotvrdila. "Doposud se v našem kraji daří ochránit ty nejpotřebnější, ale nemůžeme současnou situaci dlouhodobě udržet i bez vaší pomoci," uzavřel Bernard výzvu k rodinám seniorů.

V Plzeňském kraji začaly v posledních dvou dnech stoupat počty nakažených koronavirem. K 28.3.2020 k 16:26 hodin jich podle údajů z Ministerstva zdravotnictví ČR je 101. (K 29.3.2020 k 10:35 hodin je to 113 nakažených).

Plzeňský kraj se dlouhou dobu držel na konci žebříčku s nejmenším počtem nakažených, nyní se dostal do poloviny žebříčku a je na 7. místě v rámci celé ČR. 

 

Autor: 
Mediální úsek Plzeňského KV KSČM
Zdroj: 
Mediální úsek Plzeňského KV KSČM